Boomhut
Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen

De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen

9200000022685897Nadat we het boek “de waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen” hadden gelezen kon het niet anders dan het vervolg hiervan ook te lezen. En dus begonnen we er vorige week aan. Het boek telt maar liefst 349 pagina’s waarvan het merendeel (gedeeltelijk) vol staat met tekeningen. Het boek zou je haast als een stripboek kunnen bestempelen. Feit is dat door al deze tekeningen de kinderen laaiend enthousiast zijn, ze kunnen immers zien waar het over gaat plus het voorlezen gaat lekker snel.

Het verhaal

Wederom neemt het boek je mee naar de avonturen van Andy en Terry. In plaats van de 13 verdiepingen tellende boomhut, hebben ze deze uitgebreid naar 26 verdiepingen. Het eerste hoofdstuk laat voornamelijk zien wat er allemaal bijgebouwd is. In tegenstelling tot het eerste boek lees je in dit boek hoe de vrienden elkaar hebben leren kennen. Maar ook nu weer gebeuren er vreemde dingen. Zo eten de haaien een vuile onderbroek op en worden daar heel ziek van, gelukkig halen ze Jill er op tijd bij. Maar ook Kapitein Houthoofd komt in dit deel voorbij en dat gaat niet allemaal even  zoetsappig.
Uiteraard moeten Terry en Andy ook nu weer een boek op tijd inleveren bij meneer Grootneus… Zal het ze op tijd lukken?!?

Onze bevindingen

Even dacht ik dat het voor de 6 jarige wellicht iets te grof was, maar ze kiert het uit van de pret en het boek weg leggen zit er dus niet in.
We lezen dan ook het boek gezamenlijk uit en bekijken alle plaatjes die we tegen komen, en lachen er maar hard. Wat een belevenissen zeg, hoe krijg je het verzonnen!
Wij hebben ondertussen het boek uit en genieten nog even na voor we aan het volgende deel (die we nog niet in huis hebben) beginnen.

Informatie

Ga op bezoek bij Andy en Terry in hun uitgebouwde boomhut, nu met 13 gloednieuwe verdiepingen, waaronder een botsautobaan, een skate-ramp, een arena voor moddergevechten, een antizwaartekrachtkamer, een ijssalon met 78 smaken,waar een ijs-opscheppende robot werkt, die Edward Schephand heet, en het Labyrint des Doods, dat zo ingewikkeld is dat niemand die er naar binnen is gegaan er ooit weer uit is gekomen… althans, tot nog toe niet. Dus waar wacht je op? Kom naar boven!

Miranda

Verloofd met Tom, moeder van Daan, Vera, Tim, Iris en Evi.
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zal je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakanties, dagje uit, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen.

Voeg commentaar toe