Thuisleven.com
De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen

De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen

Nadat we het boek “de waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen” hadden gelezen kon het niet anders dan het vervolg hiervan ook te lezen. En dus begonnen we er vorige week aan. Het boek telt maar liefst 349 pagina’s waarvan het merendeel (gedeeltelijk) vol staat met tekeningen. Het boek zou je haast als een stripboek kunnen bestempelen. Feit is dat door al deze tekeningen de kinderen laaiend enthousiast zijn, ze kunnen immers zien waar het over gaat plus het voorlezen gaat lekker snel.

Het verhaal

Wederom neemt het boek je mee naar de avonturen van Andy en Terry. In plaats van de 13 verdiepingen tellende boomhut, hebben ze deze uitgebreid naar 26 verdiepingen. Het eerste hoofdstuk laat voornamelijk zien wat er allemaal bijgebouwd is. In tegenstelling tot het eerste boek lees je in dit boek hoe de vrienden elkaar hebben leren kennen. Maar ook nu weer gebeuren er vreemde dingen. Zo eten de haaien een vuile onderbroek op en worden daar heel ziek van, gelukkig halen ze Jill er op tijd bij. Maar ook Kapitein Houthoofd komt in dit deel voorbij en dat gaat niet allemaal even  zoetsappig.
Uiteraard moeten Terry en Andy ook nu weer een boek op tijd inleveren bij meneer Grootneus… Zal het ze op tijd lukken?!?

Onze bevindingen

Even dacht ik dat het voor de 6 jarige wellicht iets te grof was, maar ze kiert het uit van de pret en het boek weg leggen zit er dus niet in.
We lezen dan ook het boek gezamenlijk uit en bekijken alle plaatjes die we tegen komen, en lachen er maar hard. Wat een belevenissen zeg, hoe krijg je het verzonnen!
Wij hebben ondertussen het boek uit en genieten nog even na voor we aan het volgende deel (die we nog niet in huis hebben) beginnen.

Lees ook:

Heb jij al een boek gelezen van de Waanzinnige boomhut?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics