In de wijk en op straat zie ik steeds meer nieuwe mogelijkheden om je bedrijf of hobby aan de man te brengen. Ik ging op onderzoek uit naar het bestellen van stickers en het maken van raamstickers.

Stickers bestellen

Er rijden hier door de straat tal van ondernemende mensen. Ze zijn herkenbaar aan een logo op de bedrijfsauto en steeds vaker zelfs op de gewone personenwagen. Waar kan je die stickers bestellen en waarom zou je dat doen? Eigenlijk ligt het antwoord op deze vraag al besloten in de eerste zin. Ik zie deze auto’s rondrijden en iedere keer trekt het mijn aandacht. De kosten van het adverteren in een krant, op televisie of een andere medium liggen hoogstwaarschijnlijk vele malen hoger dan het ontwerpen van een sticker. En die manier van adverteren heeft alleen effect bij herhaling. De aanschaf van een sticker of carwrap daarentegen is eenmalig.

Tips voor pakkende stickers

Het plakken van je bedrijfslogo sorteert alleen effect als je al naamsbekendheid hebt opgebouwd. Ik zie regelmatig een pakkende slogan met een afbeelding van het product. Denk aan een brood voor de ambachtelijke bakker en een boeket voor de bloembinderij. Daarbij wordt ook kort verwezen naar contactinformatie, want ze willen je natuurlijk als klant binnen krijgen. Dit kan een telefoonnummer, maar ook een website zijn. Helemaal handig als net als bij Thuisleven.com je bedrijfsnaam tegelijkertijd de domeinnaam van je site is!
Wat die pakkende slogan betreft, daar moet je wel even voor gaan zitten. Of deze ontstaat spontaan tijdens een gezellig avondje met vrienden. Dat zijn vaak de beste: ‘Hondenuitlaatservice …, voor een uitgelaten viervoeter’. Vaak geldt, des te korter, des te beter. En we zijn dol op woordgrapjes, die onthoud je ook veel beter.
Een reflecterende sticker is ook in de schemering en in de avond beter te zien. Dat verdubbelt je advertentietijd!

Raamstickers maken

Raamstickers kun je plakken aan huis, in de etalage of op je bedrijfspand. Daarbij genieten raamstickers nog wel meer voordelen. Ze helpen bij het creëren van privacy en trekken de aandacht. Bijkomend voordeel is dat ze eenvoudig te verwijderen zijn. Op deze manier kun je ook makkelijk inspelen op veranderingen in seizoen, in product of wat dan ook.
Zoveel mensen, zoveel wensen, dus raamstickers zijn er in vele soorten. Ze kunnen helemaal doorzichtig zijn of maar ten dele. Je wilt niet altijd je gehele raampartij beplakken en dan vervolgens binnen het licht aan moeten doen om te kunnen werken. De techniek heeft niet stilgestaan. Zo zijn er raamstickers verkrijgbaar die zeer eenvoudig aan te brengen zijn. Je hoeft daar niet altijd een bedrijf voor in te schakelen.
De programma’s helpen je verder op weg om een origineel en uitvoerbaar ontwerp te maken. Hoe persoonlijk wil je het hebben?

Tip bij het ontwerpen van raamstickers

Meten is weten. Check de afmetingen goed, neem de binnenmaat van het kozijn of e deurpost op. Je wilt de raamsticker niet over het kozijn heen moeten plakken of ter plaatse nog weer op maat moeten snijden. Voorkomen is in deze beter dan genezen. Kies voor een ontwerp, een kleur, die ook doorgevoerd is in de correspondentie en eventuele merchandising. De kracht zit hem in de herhaling. Dan straalt het geheel meer eenheid en dus vertrouwen uit naar de potentiële klant of bezoeker. Wist je dat je ook tussenwanden kunt beplakken? Het blijft niet alleen bij de buitenzijde van je pand.
En wanneer je gebruik maakt van een erkend raamsticker bedrijf hebben zij tal van voorbeelden paraat in een portfolio. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, laat je adviseren. En bereid je al vast online voor.

Lees ook:

Heb jij een (raam)sticker aan huis of op je auto?

Geverifieerd door ExactMetrics