Thuisleven.com
Zelf kaartjes maken.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Financiën > Zelf kaartjes ontwerpen: zo doe je het!

Zelf kaartjes ontwerpen: zo doe je het!

Je doet je brievenbus open en er zit een kaartje in voor jou! Word je daar ook instant gelukkig van? In tijden van digitale communicatie is het extra verrassend en deugddoend om een ‘ouderwets’ kaartje te krijgen. Of het nu voor je verjaardag, je moederdag of gewoon zomaar is, alle redenen zijn goed. Als het jou zo’n plezier doet om ze te ontvangen, denk er dan ook aan om zelf af en toe eentje te sturen! En nog beter is om ze zelf te maken. Heb je inspiratie nodig? Ik help je uit de nood!

Online editor

Tegenwoordig heb je heel veel online editors die je helpen om een kaartje te ontwerpen. Of het nu gaat om zakelijke kerstkaarten, geboortekaartjes of verjaardagkaartjes, je hebt voor elk formaat wel een waaier aan templates. Bovendien zijn die online editors vaak heel gebruiksvriendelijk. Nadat je de template gekozen hebt, kan je heel gemakkelijk de kleur, het lettertype of de achtergrond aanpassen. Hoe meer je zelf instelt, hoe unieker de kaart natuurlijk wordt!

Kinderactiviteit

Heb je kindjes en knutselen ze graag? Als je twee keer ‘ja’ antwoordt, heb jij binnenkort de mooiste en kleurrijkste kaartjes. Laat je kinderen bijvoorbeeld een mooie tekening maken of inkleuren op extra stevig papier. En als ze echt heel enthousiast zijn, bestaan er zelfs volledige knutselpakketten: gekleurd papier, speciale stiften, stickers, glitter,… En voor jou als ouder heeft het ook alleen maar voordelen: je hoeft zelf de kaartjes niet te maken én je kinderen houden zich rustig bezig. Je kan dus eindelijk eens beginnen in dat boek dat al weken op je ligt te wachten.

Foto’s

Fotokaarten zijn altijd een voltreffer. De mogelijkheden zijn dan ook oneindig. Je kan bijvoorbeeld zelf prachtige foto’s nemen van de natuur. Denk aan de zee, uitgestrekte velden of een close-up van een lieveheersbeestje. Tegenwoordig heb je sites genoeg waar je de foto’s in de vorm van een postkaartje kan laten afdrukken. Ook op webshops met een editor kan je je foto origineel verwerken. Maar in sommige gevallen volstaan je eigen foto’s misschien niet. Dan denk ik bijvoorbeeld aan je eigen trouwkaarten. In dat geval schakel je best een professionele fotograaf in. Dan ben je er zeker van dat de kwaliteit helemaal goed is! Ziezo, nu heb je ongetwijfeld inspiratie genoeg om aan de slag te gaan! Veel succes en ik duim dat je zelf ook veel kaartjes in je bus ziet liggen.

Lees ook:

Heb jij wel eens je eigen kaarten ontworpen?

Bron afbeelding: Pretty Orange

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics