Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

Genius- geniaal eenvoudig familiespel 8+ - Thuisleven.com

– Meervoudig prijswinnaar en wereldwijde topper: meer dan 700.000 verkochte exemplaren.
– Geweldig familiespel, jong en oud kan meedoen.
– Korte speelduur en vlotte beurten!
– Geschikt voor de hele familie door o.a. eenvoudige regels.
– Interactief spel: blokkeer je tegenstander of lift mee op de beurt van je tegenstanders.

Zo … dit staat! Dit moet dan toch wel een fantastisch spel zijn zou je zeggen! En ja, dan vinden wij ook.
De spelregels van Genius zijn heel eenvoudig en snel voor iedereen te leren.

Genius

Het spelbord bestaat uit een grote zeshoek met daarin allemaal kleine zeshoekjes. Afhankelijk van het aantal spelers speel je alleen in het middelste gedeelte of gebruik je nog 1 of 2 ringen er om heen. Elke speler krijgt een eigen scorekaart en daarbij van elk van de zes kleuren een scoreblokje. Dan pakt elke speler uit de buidel 6 tegels en zet die voor zich neer. Een tegel bestaat uit 2 zeshoekjes aan elkaar en elk zeshoekje heeft één van de zes kleuren.
Het spel kan beginnen. De speler die aan de beurt is legt één van zijn tegels op het spelbord. Je legt de tegel zo neer dat je zoveel mogelijk punten scoort, of dat je een tegel zo neerlegt dat je medespelers zo min mogelijk punten krijgt.

Score bij Genius

Hoe scoor je? Kies één van de twee symbolen op je gespeelde tegel. Vanaf dit symbool zou je 5 lijnen kunnen trekken. Langs elke lijn tel je nu het aantal identieke symbolenop het bord en op andere tegels, totdat je een leeg veld of een veld met een ander symbool tegenkomt. De symbolen op de zojuist gespeelde tegel tellen niet mee. De optelsom van je score uit de 5 rijen geeft je totale score in dit symbool. Zet je scoreblokje van de betreffende kleur zoveel velden vooruit als de score bedraagt. Bepaal dan op dezelfde manier de score van het andere symbool op je gespeelde tegel.
Je vult je plankje aan en de volgende speler is aan de beurt.

Doel van Genius

Het spel is afgelopen als het speelbord is vol gelegd met tegels. Het is wel belangrijk dat je punten scoort in alle 6 de kleuren, want aan het einde van het spel meldt elke speler het puntenaantal van de slechts scorende kleur. En degene die dan de hoogste eindscore heeft, heeft het spel gewonnen.

En juist de puntentelling aan het eind maakt het spel zo ontzettend leuk en tactisch. Het gaat er dus om dat je een zo hoogst mogelijk slechts scorende kleur hebt. Je punten van de verschillende kleuren evenwichtig verdelen is belangrijk en niet dat je de een na de andere kleur naar de 18 brengt. Je kunt in je beurt zoveel mogelijk punten voor jezelf halen, maar je kunt ook een kleur voor je medespelers blokkeren. En door te blokkeren kan het gebeuren dat jij of je medespeler lastig punten van een bepaalde kleur kan behalen.
Dit abstracte spel is qua vormgeving heel eenvoudig en simpel. Het is wat het is, niet heel speciaal ofzo, het heeft ook geen thema. Het is wel een heel goed spel, eenvoudig, maar met een flinke uitdaging.

Spelinformatie

Titel: Genius
Uitgever: White Goblin Games
Aantal speler: 2-4
Speelduur: ongeveer 30 minuten
Leeftijd: vanaf 8 jaar

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics