Dat Marjo al eerder UNO Deluxe heeft beschreven, scheelt mij veel typewerk in onze Oktober- spelletjesmaand op Thuisleven. Dochterlief kreeg op haar partijtje een doosje Lego dubbel en ruilde dit om voor UNO Power van Mattel Games. Het kwam mij al zo bekend voor door de zeer uitgebreide review van Marjo.

UNO Power, de verschillen

Voor een uitgebreide spelbeschrijving verwijs ik naar haar blog. Ik stip hier de verschillen aan:

UNO Power heeft 112 kaarten (i.p.v. 108), is ook vanaf 7 jaar te spelen met twee tot zes spelers (i.p.v.  tot 10). Het verschil in de kaarten zit hem in 4 pak-twee-torens-kaarten én 4-pak-één-toren-kaarten. Daarentegen heeft UNO Deluxe 19 blauwe, gele, groene en rode kaarten van 0 tot 9 en UNO Power 18 van deze kaarten per kleur.

In het oog springen direct de vier gekleurde torens, die maken het van origine kaartspel iets minder handzaam om overal mee naar toe te nemen.  Deze toren(s) mag je pakken wanneer je zelf het bijbehorende symbool hebt gespeeld en geven bescherming (Power) tegen een aanval:

  • U-toren: beschermd tegen de neem-één-kaarten;
  • N-toren: beschermd tegen de neem-twee-kaarten;
  • O- toren: beschermd tegen de neem-vier-kaarten;
  • !- toren: beschermd tegen sla-een-beurt-over-kaarten.

Het bezit van alle vier de torens geeft ‘desgewenst’ instant UNO, je mag één kaart achterhouden, je torens inleveren en proberen als je weer aan de beurt bent na het uitroepen van “UNO!” je laatste kaart te spelen.

Het Torenplein biedt ruimte voor het plaatsen van het STOK-stapel en de Aflegstapel op de speeltafel. Dat zou iets kunnen zijn waar Marjo jaloers op is. Daarentegen mis ik haar scoreblok en blik. UNO Power is niet handzaam op te bergen, alleen in de originele speldoos, met een hoop loze ruimte. Misschien wil Mattel Games UNO Power in een deluxe reisblik met scoreblok voor ons produceren?

UNO Power en meer varianten zijn o.a. online verkrijgbaar

Lees ook:

Speel jij graag een kaartspel?

Geverifieerd door ExactMetrics