Er worden wat spellen afgespeeld tijdens onze spellen avonden op woensdagavond. Deze keer trappen we de avond af met Snollebollekes het kaartspel. Een knotsknettergekke partyspel voor 2 tot 6 spelers.

Het knotsknettergekke partyspel!

Voor het spel begint worden alle kaarten geschud. Elke speler ontvangt 7 kaarten en de overgebleven kaarten gaan terug in de doos. De speler die het snelst de kaart met de minste stropdasjes voor zich op tafel plaatst, mag beginnen.

De spelers gooien om de beurt met de dobbelstenen. De dobbelsteen geeft vervolgens een van de volgende drie opties aan:

  1. Kaart plaatsen
    Als een speler een kaart moet plaatsen, dan mag die op de eigen stapel, maar ook op de stapel van een andere speler worden gelegd. Ditzelfde geldt als de speler twee kaarten moet plaatsen.
  2. Kaarten plaatsen
    Hiervoor geld hetzelfde als bovenstaande alleen gaat het nu om twee kaarten.
  3. Alle stapels doorgeven naar links
    Zodra de pijl-icoon op de dobbelsteen verschijnt moeten alle spelers hun stapelkaart aan de persoon naast zich geven. Iedereen heeft nu dus een andere stapel aan kaarten.

Een kaart kan een actie bevatten. Die moet meteen worden uitgevoerd zodra de kaart gespeeld is. De uitvoerende speler is altijd de speler die op dat moment bij de stapel zit waar de kaart met de actie geplaatst is.

Zodra een speler de laatste kaart uit de hand heeft gespeeld en de opdracht heeft uitgevoerd eindigt het spel en begint de puntentelling. De kaarten die de andere spelers op dat moment nog in de hand hebben tellen niet mee in de score.
Iedereen pakt nu de stapel met kaarten die voor hem ligt en telt het aantal stropdasjes. Degene met de hoogste score wint!

Bij het optellen van de stropdassen tellen de kaarten die tijdens een actie in het spel zijn omgedraaid niet mee voor de eindscore.

Zit je met 18+ aan tafel dan kun je de roze kaarten toevoegen en mogen de alcoholische dranken uit de koelkast worden gehaald.

Wat vinden wij van Snollebollekes het kaartspel?

Snollebollekes opdrachtkaarten

Party kaarten – standaard kaarten en 18+ kaarten.

Snollebollekers is al een paar jaar de topper als het aankomt op carnavalskrakers. Hier in het zuiden van het land gaan we dan ook helemaal los zodra er we iets van de Snollebollekes horen. Neem bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje of een examenfuif die op gang moet komen als het aankomt op muziek en de Snollebollekes zullen niet worden overgeslagen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er een ware kaartspel van de Snollebollekes op de markt is gebracht.

De spelregels zijn goed te volgen voor jong en oud. De Snollebollekes zijn dus niet alleen meer een gangmaker als het aankomt op muziek maar ook voor de spellenavond. Zullen we er ooit genoeg van krijgen? Ik denk van niet!

Informatie

Snollebollekes het kaartstpel
Leeftijd: 10+ jaar
Speelduur: 15 minuten
Aantal spelers: 2-6 spelers

Welk Snollebollekes lied is jouw favoriet?

Geverifieerd door ExactMetrics