Thuisleven.com
Snollebollekes kaartspel
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Kaartspellen > Snollebollekes het kaartspel

Snollebollekes het kaartspel

Er worden wat spellen afgespeeld tijdens onze spellen avonden op woensdagavond. Deze keer trappen we de avond af met Snollebollekes het kaartspel. Een knotsknettergekke partyspel voor 2 tot 6 spelers.

Het knotsknettergekke partyspel!

Voor het spel begint worden alle kaarten geschud. Elke speler ontvangt 7 kaarten en de overgebleven kaarten gaan terug in de doos. De speler die het snelst de kaart met de minste stropdasjes voor zich op tafel plaatst, mag beginnen.

De spelers gooien om de beurt met de dobbelstenen. De dobbelsteen geeft vervolgens een van de volgende drie opties aan:

 1. Kaart plaatsen
  Als een speler een kaart moet plaatsen, dan mag die op de eigen stapel, maar ook op de stapel van een andere speler worden gelegd. Ditzelfde geldt als de speler twee kaarten moet plaatsen.
 2. Kaarten plaatsen
  Hiervoor geld hetzelfde als bovenstaande alleen gaat het nu om twee kaarten.
 3. Alle stapels doorgeven naar links
  Zodra de pijl-icoon op de dobbelsteen verschijnt moeten alle spelers hun stapelkaart aan de persoon naast zich geven. Iedereen heeft nu dus een andere stapel aan kaarten.

Een kaart kan een actie bevatten. Die moet meteen worden uitgevoerd zodra de kaart gespeeld is. De uitvoerende speler is altijd de speler die op dat moment bij de stapel zit waar de kaart met de actie geplaatst is.

Zodra een speler de laatste kaart uit de hand heeft gespeeld en de opdracht heeft uitgevoerd eindigt het spel en begint de puntentelling. De kaarten die de andere spelers op dat moment nog in de hand hebben tellen niet mee in de score.
Iedereen pakt nu de stapel met kaarten die voor hem ligt en telt het aantal stropdasjes. Degene met de hoogste score wint!

Bij het optellen van de stropdassen tellen de kaarten die tijdens een actie in het spel zijn omgedraaid niet mee voor de eindscore.

Zit je met 18+ aan tafel dan kun je de roze kaarten toevoegen en mogen de alcoholische dranken uit de koelkast worden gehaald.

Wat vinden wij van Snollebollekes het kaartspel?

Snollebollekes opdrachtkaarten
Party kaarten – standaard kaarten en 18+ kaarten.

Snollebollekers is al een paar jaar de topper als het aankomt op carnavalskrakers. Hier in het zuiden van het land gaan we dan ook helemaal los zodra er we iets van de Snollebollekes horen. Neem bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje of een examenfuif die op gang moet komen als het aankomt op muziek en de Snollebollekes zullen niet worden overgeslagen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er een ware kaartspel van de Snollebollekes op de markt is gebracht.

De spelregels zijn goed te volgen voor jong en oud. De Snollebollekes zijn dus niet alleen meer een gangmaker als het aankomt op muziek maar ook voor de spellenavond. Zullen we er ooit genoeg van krijgen? Ik denk van niet!

Informatie

Snollebollekes het kaartstpel
Leeftijd: 10+ jaar
Speelduur: 15 minuten
Aantal spelers: 2-6 spelers

Welk Snollebollekes lied is jouw favoriet?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

7 reacties

 • Als echte carnavals-liefhebber mag dit kaartspel niet ontbreken!! Carnaval zal dit jaar anders worden, maar dit is al een toffe invulling. Leuk!

 • links rechts geweldig ook in coronatijd dat kinderen dat voor een bejaardenhuis gingen doen om de mensen te vermaken

 • Dit is inderdaad een echt carnavalskaartspel.
  Ben zelf niet zo van deze kaartspelletjes, maar er zijn veel mensen die hier wel van houden . Een snollebollekes lied ken ik niet, heb nog nooit carnaval gevierd.

 • Zeg je Snollebollekes, dan denk je aan gezelligheid. Nu je aan huis gekluisterd bent, is zo’n leuk spel een mooi alternatief om samen thuis te spelen.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics