Glad scheren met de Durablade Remington Pro

Ik heb de Durablade MB050 van Remington gekregen om te testen. De Durablade is een veelzijdig apparaat voor het scheren, trimmen en stylen van je baard. De Durablade zit in een kleine doos met doorzichtige bovenkant. De fel oranje basis valt goed op. Als je het plastic bovenkant van de doos haalt, kun je het apparaat er gemakkelijk uit halen. Naast de oplader en de gebruiksaanwijzing zitten er vier opzetstukken in en een oplader in het doosje.

Scheren met Remington durablade

Inhoud van de doos

Design

Het scheerapparaat is licht van gewicht en heeft een mooi retro design. Het lekkere frisse oranje, in combinatie met het zwart en metaal ziet er chique en strak uit. De opzetstukken zijn genummerd (hierover later meer), ik vind ze er vrij breekbaar uit zien.

Gevaarlijk?

Ik lees in de gebruiksaanwijzing dat het apparaat waterdicht is en bijvoorbeeld onder de douche of in bad gebruikt kan worden. Er wordt aangegeven dat je droge handen moet hebben om de oplader op de trimmer aan te sluiten. Logisch natuurlijk, want elektriciteit en water gaan niet samen. Als ik het apparaat bekijk dan begrijp ik niet helemaal waarom het gat voor de oplader niet kan worden afgesloten. Volgens mij komt daar water in tijdens gebruik onder de douche en zelfs als je ‘m afspoelt.

Duurzaam scheren met Remington

Het gat voor het laadsnoer.

Wat ik jammer vind.

In de gebruiksaanwijzing staat dat je het apparaat moet oliën, nadat je deze hebt gereinigd, om de unit in optimale werkende staat te houden. Echter, deze olie is helaas niet meegeleverd. Er zit geen tasje of zakje bij om het apparaat en de andere onderdelen in op te bergen. Ik mis eveneens een klein borsteltje, zoals vaak bij een tondeuse zit, om fijne haren van het apparaat te vegen.

Durablade: wat kun je er mee?

De Durablade Plus van Remington is een veelzijdig apparaat. Na 4 uur opladen, met het meegeleverde laadsnoer, heeft het scheerapparaat een gebruiksduur van 60 minuten. Zonder de opzetstukken kun je scheren (zowel nat, met scheerschuim, als droog), trimmen en de randjes bijwerken. Met de opzetstukken kun je haren trimmen op verschillende lengtes. De opzetstukken zijn genummerd naar het aantal milimeters waarop het haar getrimd word. Zo kun je kiezen uit 1mm, 2mm, 4mm en 6mm. Volgens mij voldoende keus om een mooi resultaat te krijgen. In de gebruiksaanwijzing word alleen gesproken over het trimmen van een baard en scheren hiervan, maar heb zelf meer mogelijkheden ervaren.W il je helemaal voorgoed van je haren af, dan is IPL natuurlijk ook een optie. Lees hier meer over ontharen met IPL licht therapie.

Het gebruik: Scheren baard

Onze oudste zoon kon niet wachten om te testen dus heeft gelijk zijn baard geschoren en zijn bakkebaarden getrimd. Zijn gezicht is mooi glad geschoren. Zijn bakkebaarden zijn ook netjes afgewerkt. Ik moet wel zeggen dat onze zoon nog niet heel veel baardgroei heeft. Onze zoon zegt wel dat hij vaker (in vergelijking met een gewoon scheermes) over de stoppels moest gaan om alles helemaal glad te krijgen. Je moet ook niet te snel willen, anders kan er nog wel eens aan een haartje getrokken worden. Hij heeft de Durablade onder de douche gebruikt, zonder gebruik van scheerschuim. De scheerbladen blijken gemakkelijk afgespoeld te kunnen worden. Er bleven een paar kleine haartjes achter die ik er met een klein borsteltje (niet meegeleverd) tussenuit heb gehaald.

Het gebruik: Trimmen haar

Scheermesjes verwisselen is verleden tijdDe volgende dag heb ik het 6mm opzetstuk op de basis gezet. Dit was even puzzelen, maar na een paar seconden klikt hij er stevig op. De opzetstukken blijken overigens een stuk steviger dan ze in eerste instantie leken. Jongste zoon is weer eens proefkonijn (gewillig, dat dan weer wel 😉 ) om zijn hoofdharen te scheren. Het valt hem meteen op dat de Durablade een zacht zoemend geluid maakt. Heel prettig vind hij dit. Ook het feit dat er geen snoer aanzit bevalt hem erg goed. Het trimmen gaat soepel. Na een paar minuten was alles gedaan. Het opzetstuk vervolgens verwijderd om rond de oren te scheren. Dit gaat snel en netjes. Hiervoor draai je het apparaat om, dus met de achterkant van het scheerblad naar je toe. De nek heb ook nog even geschoren, zonder opzetstuk. Al met al heb er ik zo’n 7 minuten over gedaan en mijn zoon en ik waren beide tevreden met het resultaat.

Duurzaamheid, resultaat en het nadeel

Het feit dat je nooit meer scheermesjes hoeft te vervangen vind ik een enorm voordeel. Goed voor het milieu en (uiteindelijk) de portemonnee. Ik gok dan ook dat de naam Durablade waarschijnlijk  is afgeleid van het Engelse woord Durable, wat duurzaam betekend.
Waarschijnlijk scheer je met een gewoon scheermes wel iets gladder, maar de vele voordelen van de Durablade wegen voor mij wel wat zwaarder dan dat nadeel.
Het enige wat ik jammer vind is dat er geen opbergtasje, olie en borsteltje bij zit. Dat had het plaatje voor mij echt helemaal af gemaakt.

Prijs en verkrijgbaarheid

De MB050 is onder andere te koop Bol.com. Op zich een behoorlijke prijs voor een scheerapparaat/baardtrimmer, maar gezien de veelzijdigheid vind ik het de prijs zeker waard.

Geverifieerd door ExactMetrics