Selecteer een pagina

De zomer is begonnen en sommige onder ons willen graag  haarloos genieten van een heerlijk zonnetje in de tuin of bij het zwembad. Philips had weer een hele mooie aanbieding op de Philips Lumea Essential IPL apparaten. Ik was toch eigenlijk wel erg benieuwd naar hoe deze apparaten werken en of het ook bij mij werkt.

Wat is een Philips Lumea IPL en hoe werkt het?

IPL is sinds 1994 beschikbaar, maar dan vooral in salons. Waar je per behandeling betaalt en je in ongeveer 8 behandelingen 75% minder haargroei hebt. Nu is die technologie er gewoon in je eigen badkamer! En waar je je een jaar geleden nog blauw betaalde is de prijs nu echt gezakt. Tijd voor mij om deze “nieuwe” technologie uit te proberen.

Met Philips Lumea voorkom je met zachte lichtpulsen bij de haarwortel dat je haar terug groeit. Je moet eerst de haartjes die er zitten scheren, epileren of harsen. Dan stel je je apparaat in op de juiste huidskleur instelling. Daarna gebruik je je Philips Lumea op je huid. Je moet het in een hoek van 90 graden houden en steeds een klein stukje opschuiven tot je het gehele te behandelen deel hebt gehad.

Mijn ervaring met de Philips Lumea IPL

Nu ik het ontharingsapparaat een paar keer heb gebruikt merk ik dat de haartjes inderdaad langzamer terug groeien. Sommige komen zelfs al helemaal niet meer terug. Nu zijn er voors en tegens voor wel of niet weghalen van haargroei. Heel veel haar heb ik toch al niet en eigenlijk scheer ik nooit mijn benen. Oksels wel als er een dagje sauna aan zit te komen of nu in de zomer. Als eerste testplek heb ik dan ook de oksels genomen. Het fijne van dit Lumea apparaat is dat het niet zo groot en log is als de eerste die op de markt is gekomen. Het apparaat is heel handzaam. Is meteen na het inpluggen klaar voor gebruik en heeft een ingebouwde huidsensor.

Mocht ik niet goed contact met de huid hebben of het niet 90 graden op de huid hebben staan dan flitst het ook niet. Met de AAN knop kan ik ook de lichtintensiteit regelen. Het mag geen pijn doen zegt de handleiding dus je moet in het begin even zoeken naar de juiste flits voor de juiste behandelplaats. Maar nee, het doet geen pijn, wel is het heel eventjes erg warm. Zodra de flits gedaan is en dat is maar heel kort is het dus heet te noemen. Klein stukje opschuiven en weer een flits geven. Je kan steeds zelf flitsen of de knop inhouden, dan geeft het steeds na ongeveer 3 seconden een nieuwe flits. Heel handig voor bijvoorbeeld je benen.

Voor mij is het absoluut geen miskoop geweest. Met de handige Philips Lumea app hoef ik zelfs niet bij te houden wanneer ik weer mag flitsen. Ik krijg gewoon een melding op mijn telefoon welke behandelplaats weer eens aan de beurt is. Nu na meerdere behandelingen zie ik haarloze plekjes, dus de Philips Lumea IPL doet echt wel zijn werk.

De aanbieding

Bij Kruidvat hebben ze een goede aanbieding, Ik heb zelf de Philips Lumea Essential  BR1860, deze heeft 200.000 flitsen. Kruidvat verkoopt nu voor een hele fijne prijs de BR1858. Dus voor €139,99 kan je al thuis een IPL apparaat in huis hebben. Deze geeft je 100.000 flitsen, wat gelijk staat aan 15 jaar gebruik. Bol.com heeft de Philips Lumea Essential in de shop, ook 200.000 flitsen, die is misschien iets uitgebreider, maar ook een stukje duurder.

Lees ook:

Wat gebruik jij om te ontharen?

Geverifieerd door ExactMetrics