Er zijn echt eindeloos veel variaties als het aankomt op salades. Toch merk ik aan mijzelf dat ik vaak uit komt op hetzelfde omdat ik een beetje inspiratieloos ben, of omdat de salades die ik maak ons allemaal bevalt. Ik vind het daarom fijn om zo nu en dan eens even uit mijn dagelijkse routine te komen en iets heel anders te maken. Ik ben dan ook blij met het boek Salade, waarin meer dan 100 salades & dressings aan bod komen.

Salade

Een salade is een aantrekkelijke manier om seizoensproducten in te verwerken. Smaken kunnen namelijk goed gecombineerd worden. Het is hierdoor een prachtig voorgerecht, bijgerecht en zelfs als hoofdgerecht. Tevens kun je er een broodje mee vullen tussen de middag. Op deze manier krijg je al snel en ongemerkt een hoop vitamines binnen.
Stop er nog wat nootjes of granen door heen en ook de kinderen krijgen zo ongemerkt meer binnen dan ze eigenlijk van te voren hadden gewild.

In het boek Salade komen er ontzettend veel verschillende soorten salades aan bod. Ook besteed ze ruime aandacht aan bijpassende toppings, dressings, hartige koekjes, mozzarellabrood en kruidengrissini. lsalades en salades in een jasje.

Komkommer-Tomaatjessalade

Als ik door het boek heen blader, krijg ik al meteen zin om naar de winkel te rennen en allerlei ingrediënten te halen. Echter zitten we nu net in een week om eens alles op te maken wat in huis ligt. Zodoende kies ik een recept uit met de ingrediënten die in huis zijn. Het wordt de Komkommer-Tomaatjessalade met laurierolie (zie foto helemaal bovenaan). Echter in plaats van de bos-uien, maak ik hem met rode uien. Dat het bij-gerecht een daverend succes is, blijkt wel uit het feit dat de schaal na 10 minuten leeg is. Op wat olijfolie na…

Informatie

Auteur: Janneke Philippe
ISBN: 9789038806006
Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar – Singel uitgeverij

* Voor deze recensie hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics