‘Wat krijgen je kinderen te drinken?’, werd er pas aan mij gevraagd door de arts op het Consultatie Bureau (CB). ‘Limonade, appelsap, yoki, melk en soms sinas’, antwoordde ik. Natuurlijk wist ik dat ik een “fout” antwoord gaf, en inderdaad, er werd mij toch even duidelijk gezegd hoeveel suiker dat daar wel niet in zit en hoe slecht dat voor ze is. Maar ja, ik krijg echt geen water en thee bij de kinderen naar binnen. En met een paar keer Ja zeggen en knikken was de arts weer tevreden, ene oor in en andere oor uit en gewoon weer doen wat je zelf goed acht te doen.

Hoewel ik mij helemaal niks aantrek van wat ze op het CB zeggen, weet ik dat er suiker in deze dranken zit. Al kiezen we wel altijd voor de meest gezonde opties met 0% toegevoegde suikers enzo. Persoonlijk vind ik dat het soms allemaal wel een beetje doorslaat en ben ik meer van het genieten met mate en daar hoort ook wel eens iets met suiker bij.

Oplossing voor minder suiker in een drankje

Maar Sourcy heeft dé oplossing voor ouders zoals ik (of moet ik zeggen voor kinderen zoals de mijne). Kinderen die geen thee willen drinken en eigenlijk het liefst ook geen water. Sourcy heeft nu namelijk water met een fruitsmaakje: wel zoet, maar zonder suikers, zoetstoffen, E-nummers en zuren. Op die manier kun je makkelijk de suikerinname van kinderen verlagen. Het kan de hele dag door gedronken worden zonder dat je je zorgen hoeft te maken, net als water.
Soucy Water met een fruitsmaakje is 99,9% bronwater en 0,1% natuurlijk fruitaroma voor een banaan- of sinaasappelsmaak, en 99,7% bronwater met 0,3% natuurlijk fruitaroma voor een aardbeismaak.
Elke smaak heeft zijn eigen figuurtje op het pakje. De aardbei heeft Mickey Mouse, Donald Duck staat op de banaan en Pluto op de sinaasappel. De verpakking bestaat uit zes pakjes van 0,2 liter en heeft een consumentenadviesprijs van € 1,59.
Met dit product is Sourcy uniek op de markt!

Wat vinden wij van Sourcy water met een fruitsmaakje

De verpakking vinden wij er aantrekkelijk uit zien voor de kinderen met de figuurtjes. Ook de kleuren zijn aansprekend en het is daarmee ook duidelijk welke smaak je te pakken hebt. Elin vindt uit een pakje drinken sowieso erg leuk, dus dat stimuleert nog meer om dit te drinken. Al vind ik normaal gesproken kleine pakjes altijd wel duurder dan een pak van 1 liter, en zou het daarom fijn vinden als er van dit product ook verpakkingen van 1 liter op de markt zou komen.
En dan het belangrijkste, de smaak. Het smaakt echt naar water. Persoonlijk vind ik de fruitsmaak nog te subtiel aanwezig. Het zou wat mij betreft nog meer fruitsmaak mogen hebben. Gezien Elins reactie vond zij dat ook, zij zei namelijk direct dat het gewoon water was. Toch proef je wel goed welke smaak je te pakken hebt.
Beide kinderen drinken dit fruitwater wel op, Elin vindt het uiteindelijk toch wel lekker en Joas drinkt ook zonder te morren zijn fles leeg. Dus dat zit wel goed 🙂 Ik vind het zelf eigenlijk ook wel lekker, vooral als het uit de koelkast komt.

Lees ook:

* Voor dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics