Bakken: zoet & hartig
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kookboeken > Bakken: zoet & hartig van Karin Luiten

Bakken: zoet & hartig van Karin Luiten

Mocht jij niet weten wat je deze vakantie met je kinderen gaat doen, lees dan snel verder! Ik mocht namelijk het boek Bakken: zoet & hartig van Karin Luiten recenseren en ben erachter gekomen dat dit de ultieme bezigheid kan zijn in de vakantie.

Bakken: zoet & hartig

Je familie of vrienden trakteren op iets wat jij zelf hebt gemaakt is natuurlijk hartstikke leuk. Niet alleen maak je andere mensen blij met lekker eten maar leer je er zelf ook nog eens wat van. In het boekje Bakken: zoet & hartig staan een 7 hartige recepten en 9 zoete recepten. Elk recept is bedoeld voor 4 personen.

Karin Luiten

Karin Luiten heeft van haar hobby’s haar beroep gemaakt: ze kookt, schrijft en tekent de hele dag door. En dat terwijl ze ooit talen studeerde en daarna jarenlang werkte bij de opera en een tijdschriftenuitgeverij. Als hobby begon ze als een van de eerste foodbloggers van Nederland in 2005 haar eigen website, vol recepten, kookvideo’s en vrolijke illustraties. Dat bleek zo’n succes, dat ze al snel haar baan heeft opgezegd en sindsdien alleen nog maar leuke dingen doet onder de naam Koken met Karin. Ze is full time kookboekenschrijver en heeft intussen meerdere kookboeken en een serie scheurkalenders op haar naam staan. Waaronder deze nieuwe kinderboeken reeks die bestaat uit:

  • Bakken: zoet & hartig
  • Pizza & pasta
  • Vegetarisch

Naast deze boeken is er ook nog een bijpassend kookschort speciaal voor alle junior-chefs.

Wat vinden wij ervan?

Bakken: zoet & hartig en kookschort

Aangezien het een kinderkookboek is en dus ook de bedoeling heeft dat ene kind de recepten moet maken heb ik mijn tienjarige dochter aan het werk gezet in de keuken. Als eerste mocht ze natuurlijk zelf kiezen wat ze wilde maken. Nadat ze het boek doorgebladerd had was ze er zeker van dat ze de jamkoekjes wilde maken. Niet alleen hadden we daarvoor alle ingrediënten in huis, ook de koekjestrommel was zojuist voor haar neus leeg gegeten.

De beschrijving is erg goed te volgen door haar en ze vind het maar wat leuk om zelf aan de slag te gaan. Omdat we geen appelboor in huis hebben, drukt ze het deeg in het midden iets omlaag om zo een kuiltje te creëren voor de jam. En voor het pannenkoekmes gebruikt ze een spatel.

Na een x aantal minuten ruikt het al behoorlijk lekker in huis en voor ik het weet gaat de wekker van de oven af en mogen de eerste lading koekjes eruit worden gehaald. Dat wordt smullen!

Kijk ook onze TikTok filmpjes (deel 1 en deel 2) van de baksessie.

Informatie

Bakken: zoet & hartig
Auteur: Karin Luiten
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 9789021681078

Laat jij je kinderen weleens hun gang gaan in de keuken?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics