Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

Bijenvader van Esther Sprikkelman - Thuisleven.com

De tekst op de achterkant van het boek sprak mij aan; zomer 1985. Door een vreselijke gebeurtenis ligt Johannes vriendje Henrico in coma. Deze eerste zin op de achterkant riep bij mij al zoveel vragen op dat ik nieuwsgierig werd naar dit boek en het gelijk wilde lezen.

Henrico
Het boek begint al heel apart, namelijk aan het einde van het verhaal. Dit maakt dat je al vanaf de eerste bladzijde alleen maar wilt doorlezen, je wilt namelijk weten wat er is gebeurd. Het vriendje van Johanne ligt in coma in het ziekenhuis. Ze kennen elkaar nog maar een paar maanden. Maar omdat Johanne bang is dat Henrico niets meer van die paar maanden weet te herinneren als hij wakker wordt, vertelt ze haar hele verhaal in op een cassettebandje. Of is het voor haar eigen verwerking? En dan begint ze bij het begin ….

Johanne

Johanne is een paar maanden eerder met haar moeder Kat en haar broertje Paulie in een klein dorpje komen wonen. Als Johanne bij de snackbar wat eten gaat halen wordt ze op slag verliefd op de jongen van de snackbar, Henrico. In het dorp leert ze ook andere vrienden kennen; Leendert, Witte en Dora.

Paulie
Niet alleen Johanne speelt een belangrijke rol in het verhaal, ook Paulie. Hij sluit contact met buurman Lomme, die imker is. Aangezien Paulie zeer geïnteresseerd is in insecten en ook in bijen sluit hij contact met Lomme om zo veel mogelijk over bijen te leren. Maar hier blijkt Henrico het niet mee eens te zijn …

Twee verhaallijnen

In dit boek lopen eigenlijk verhaallijnen door elkaar. Het verhaal wat Johanne vertelt op het cassettebandje en wat in het recente verleden is gebeurd. En daarnaast loopt ook het verhaal van Paulie. Naarmate het verhaal vordert komen deze twee lijnen steeds meer en meer samen, en dan wordt het spannend. Doordat er twee verhaallijnen door elkaar lopen, maakt het zo af en toe even lastig om het goed te blijven volgen. In de ene lijn heeft een gebeurtenis al plaatsgevonden, terwijl het in de andere lijn nog moet plaatsvinden en dan denk je soms dat je even wat gemist hebt.

Mooi boek

Toch is het boek heel makkelijk weg te lezen. Het is vlot geschreven en de schrijfster neemt je helemaal mee in het verhaal. Ondanks de twee door elkaar lopende verhaallijnen, is het een mooi boek om te lezen en zeker een aanrader!

Productspecificaties

Titel: Bijenvader
Auteur: Esther Sprikkelman
Uitgeverij: Lemniscaat
Verschijningsdatum: februari 2017
Categorie: Young Adult
ISBN10: 9047708709
ISBN13: 9789047708704
Bijenvader is o.a. online te koop

Lees ook:

* Voor dit artikel hebben we een reviewexemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics