Deze periode leent zich uitstekend om het huis eens helemaal op te ruimen. Ga als een ware Marie Kondo door je woning en neem een aantal dozen mee voor alles wat je zelf niet meer nodig hebt. Zodra je hele huis schoon en opgeruimd is neem je de dozen erbij en zet je alles op de foto. Hierna plaats je alles op een verkoopsite (linkje naar de verkoopsite waar ik mijn spullen aanbied) en wacht je tot de biedingen binnen stromen. Is er een acceptabel bod uitgebracht, dan ga je hiermee akkoord en laat je de spullen ophalen of verzend je het met de items van Shopcore. Zo krijg je een opgeruimd huis, een vollere beurs (of bankrekening) en heb je weer plek voor alle cadeau’s die in de wintermaand je kant op komen. Win-win-win situatie!

Komen de mensen het ophalen of moet je het versturen?

Indien de kopers het artikel wilt komen ophalen dan maak je samen een afspraak. Mijn ervaring leert mij dat dit een snelle en makkelijke manier van de zaken afhandelen is. Zo kan de koper kijken of het artikel goed is en is ook nooit sprake van een miskoop. Een nadeel is dat sommige kopers niet geheel serieus zijn en je uren kunnen laten wachten. Ik maak dan ook altijd afspraken met de koper waarbij ik zeker weten thuis ben en ook geen andere afspraken heb die dag. Of ik geen een duidelijke tijdsindicatie aan voor een paar uur dat ik thuis ben en dat ze zelf moeten kijken wat het beste uit komt binnen die tijd. Eigenlijk werkt dat heel fijn, ook als iemand niet op komt dagen heb ik er dan geen last van.

Versturen

Zodra je iets moet versturen komt daar iets meer bij kijken dan wanneer je een afspraak aan de deur maakt. Zo moet je zorgen dat je je geld ontvang (tegenwoordig kan dat met een simpel en veilig betaalverzoek). En je moet de goederen die je verkocht hebt versturen. Soms kan dat in een envelop en andere keren heb je een doos nodig. Ofschoon je met PostNL tegenwoordig makkelijk een verzendlabel online kunt kopen, is mijn advies toch wel om even het adres met een pen of stift op de doos/envelop te schrijven. Zo weet je bij het postkantoor ook zeker dat de adres gegeven matchen met hetgeen in de app staat en heb je ook nog een back-up achter de hand mocht de sticker er om welke reden dan ook vanaf gaan.

Persoonlijk briefje

Tevens stop ik de laatste tijd een persoonlijk briefje toe. Hierin wens ik de koper veel geluk met het artikel en wens ik hem of haar een mooie dag toe. Even mijn naam eronder en de koper weet van wie het af komt. Handig als de koper meerdere (dezelfde) artikelen besteld en zelf et overzicht is kwijt geraakt. In elk geval zorgt het altijd voor een leuk achteraf gesprekje.

Shopcore

De website van Shopcore staat hoog op mijn favoriete lijst. Hier kan ik namelijk terecht voor de juiste enveloppen, pennen, stiften, notitieblokje en zelfs voor plakband. Maar ook voor alle andere “kantoorartikelen” kun je hier terecht.

Heb ik jou al aangestoken met mijn opruimwoede?

Geverifieerd door ExactMetrics