Wie wel eens op Madeira is geweest, zal het beamen. Dit Portugese eiland in de Atlantische Oceaan is verrassend leuk. De bergen zijn er hoog, de kliffen steil, de uitzichten grandioos en de natuur uitbundig. Bovendien vind je hier geen hordes toeristen. Meer dan de helft van subtropisch Madeira is dan ook beschermd natuurgebied! Walvissen, dolfijnen, potvissen en zeeleeuwen spot je er in het wild en zwemmen kan er in natuurlijke, door lavarotsen gevormde, zwembaden. Niet voor niets heeft Vivencia Travel, dé Portugal & Spanje specialist, dit paradijselijke eiland dan ook toegevoegd aan hun reisaanbod.

Wandeleiland bij uitstek

Of je nu van de zee houdt, een echte natuur- en/of wandelliefhebber bent of gaat voor actief. Op Madeira kan het allemaal! Wandelaars maken de mooiste tochten langs de looppaden van de eeuwenoude levadas. Deze kanaaltjes zorgen er overigens nog steeds voor dat het water uit het relatief natte noorden keurig terecht komt in het droge zuiden. Altijd loop je door een gevarieerd landschap met bloeiende orchideeën, prachtige watervallen, spannende tunneltjes en oeroude laurierbossen. Nog een aanrader! Bewonder de wereld vanaf grote hoogte vanaf de Pico Ruivo, de hoogste berg van het eiland. Op de top kun je al wandelend en genietend van de zon vaak het wolkendek van bovenaf bewonderen, met daar doorheen enkele bergtoppen. Een magische ervaring! Een ander hoogtepunt is letterlijk en figuurlijk Cabo Girao. Met bijna 600 meter is deze klif de hoogste van Europa. Vanaf het uitkijkpunt boven de loodrechte bergwand is het uitzicht adembenemend. Voor wie durft, loopt een stukje over de transparante vlonders van het platform.

Strand

Madeira staat niet bekend om haar mooie zandstranden, het is uiteindelijk een vulkanisch eiland. Toch zijn er zat prachtige baaitjes met zwart lavazand, kunstmatig aangelegde stranden voor wie per se op het goudgele zand wil liggen en zijn er door de natuur gevormde zwembaden, omringd door lavarotsen, pal aan de oceaan. Let wel op waar je je handdoek neerlegt, want de golven van de zee spoelen over de rand van het bad en kunnen wel eens voor een metershoge verrassing zorgen… Voor wie echt een dagje strandvakantie wil beleven, gaat naar het nabijgelegen eiland Porto Santo, ofwel het ‘gouden eiland’. Hier vind je dan ook kilometers aan goudgele stranden met wuivende palmbomen. Zelfs de beroemde ontdekkingsreiziger Christopher Columbus heeft hier gewoond en… geef ‘m eens ongelijk.

Actief

Toe aan wat adrenaline? Dan is canyoning een aanrader. Al wandelend, klimmend en abseilend ontdek je plekken die voor anderen verborgen blijven. Of neem de kabelbaan vanuit Funchal (de hoofdstad van het eiland) naar Monte. Vanaf hier kun je er voor kiezen om eens een heel ongebruikelijk vervoermiddel te gebruiken. Je kunt namelijk al sleetje rijdend terug naar Funchal, waarbij je zo’n twee kilometer over de weg (zonder sneeuw!) naar beneden suist. Moet je zelf sturen? Nee, achterop staan twee stuurmannen die je al remmend door het verkeer heen loodsen. Durf je nog? Wil je het eiland op een andere manier leren kennen? Ga dan eens offroad voor een jeepsafari. Ook mountainbikers kunnen helemaal los gaan. En nee, je hoeft echt geen racebeest te zijn. Er zijn ontelbaar veel routes voor zowel beginners als de meer ervaren fietsers. Wil je de zee op om op zoek te gaan naar dolfijnen en walvissen? Vanaf Funchal worden verschillende excursies aangeboden.

Voetbal

Of je nu van voetbal houdt of niet. Op Madeira ontkom je niet aan Cristiano Ronaldo, de beste voetballer van de wereld, die in Funchal, de hoofdstad van het eiland, is geboren. Wil je de pleintjes en straatjes zien, waar hij als kleine jongen voetbalde? Ga dan eens naar de wijk Quinta Falcão, een eind omhoog vanaf het centrum. Nog meer voetbal? In de haven van de hoofdstad vind je het niet te missen CR7-museum waar je o.a. gouden bekers, gebruikte schoenen en filmpjes van gescoorde goals kunt bewonderen. Nog even op de foto met Ronaldo? Geen probleem, want er staat ook een wassen beeld van de voetballer.

Over Vivencia Travel

Vivencia Travel is dé Portugal & Spanje specialist. Met een klein en hecht team van reisspecialisten, die de bestemming en accommodaties als geen ander kennen, regelen zij een onbezorgde vakantie op maat. Of je voorkeur nu uitgaat naar Madeira, een pousadas reis in Portugal, een familiereis naar Andalusië in het zuiden van Spanje of een strandvakantie naar één van de Spaanse eilanden. Laat je Vivencia Travel je reis regelen, dan overnacht je op onverwacht mooie plekken, maak je kennis met een totaal andere manier van leven en ontmoet je bijzondere en gastvrije mensen. Beleven én ontdekken, dat is waar Vivencia Travel voor staat! Klik HIER voor meer informatie over de Madeira reizen of kijk op www.vivenciatravel.nlvoor het complete aanbod.

Geverifieerd door ExactMetrics