Thuisleven.com > Persoonlijk > Minibibliotheek maken en registreren.

Minibibliotheek maken en registreren.

Ik ben dol op lezen, allerlei boeken en magazines gaan er vooral in vakantie tijd rap doorheen. Dat is soms best een dure grap, maar nu hebben we bij ons in de buurt een nieuwe rage onder de vervente lezers…

Buitenspeeldag georganiseerd door de Speelotheek.

Vandaag was ik heerlijk bij de buitenspeeldag die georganiseerd werd door de speelotheek. Volgens mij kennen we allemaal al wel de speelotheek? Vaak is die ook gekoppeld aan de bibliotheek of hij is er zelf als een shop in shop. Maar goed, ik was dus op de buitenspeeldag, kinderen flink aan het springen en spelen, daar zit je dan tussen alle andere papa’s en vooral mama’s. Je zit je vooral rot te vervelen want, zeg nou zelf ik mag toch niet meedoen?
Hier is het best ons kent ons, dus iemand tegenkomen voor iemand die er pas net woont is lastig. Zonder aanspraak zit je daar dan maar en toen moest dochterlief naar de wc. Dus loop ik mee naar waar je altijd gratis mag plassen en zie ik een mooie kleine minibieb! Een verzameling spellen en boeken die je gratis mag lenen of ruilen. Terwijl mijn dochter haar ding doet zoek ik een boek uit dat me wel wat lijkt. Mijn dochter klaar en ik een boek uitgezocht gaan we weer naar buiten, waar ik me nu niet meer hoef te vervelen.

De Minibibliotheek maken en registeren.

Bij ons ken ik zo uit mijn hoofd dus al drie minibieb plekken. Waar ik ze vroeger nog wel kende van de camping en soms bij het bejaardentehuis, zie ik ze nu overal opduiken, de minibieb. Een concept dat iedereen die van lezen houdt wel aanspreekt, denk ik. Op school zijn er al zwerfboeken speciaal voor kinderen om ook de minder bedeelde kinderen van goed leesvoer te voorzien. De minibieb is meer een initiatief van degene die dat graag wil doen. Dus geen grote organisatie, gewoon een kastje plaatsen en je collectie overige boeken die anders liggen te verstoffen aanbieden. In de hoop natuurlijk dat mensen komen ruilen en je zelf ook nog een leuk boek kan bemachtigen. Omdat er bij mij in de buurt dus al drie kastjes staan heb ik keuze genoeg. Maar bij mijn vader was helemaal nog geen minibieb te bekennen en is hij er dus zelf een gestart. Alle informatie die hij nodig had kon hij vinden op minibibliotheek
Daar kon hij een minibieb bestellen of de bouwplannen krijgen voor als hij lekker aan het klussen wil slaan. Ook kan je daar je minibieb gratis registreren zodat mensen hem ook daadwerkelijk gaan vinden en gebruiken. Nu heeft hij onder zijn carport een minibieb staan en de eerste hebben hem al gevonden.

Lees ook:

Is er bij jou in de buurt al minibibliotheek te vinden en maak je er gebruik van?

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

  • Minibibliotheek wil geen oude boeken. Ik vind het raar en snap het ook niet helemaal, bedoelen ze dat ze bv de camera obscura en Joop ter Heul niet willen.Ik zal toch niet de enige zijn die deze boeken nog graag eens (her)leest.

    • Ik begrijp wat je bedoelt. Ik zou zo denken dat de achterliggende gedachte is dat ze geen dumpplek voor oud papier willen zijn. Voor mensen die met moeite iets weg kunnen gooien. Ik pak zelf regelmatig de oude boeken uit de minibieb om te lezen

  • Aan de pastoor van Arsstraat 20 6461HS Eygelshoven staat nu een Mini Bieb waar je ook s´avonds (er is licht in) nog een boek kunt ruilen, lenen of brengen.

  • In ‘s- Heerenberg ter hoogte van Bovensteenakkers staat het kastje.
    De boelen en tijdschriften er in zijn gratis mee te nemen.Ruilen mag.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics