Thuisleven.com
Het grote boek over het lichaam.
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Informatief > Het grote boek over het lichaam

Het grote boek over het lichaam

Hebben jouw kinderen interesse in het lichaam? Of wil je juist dat je kindje meer leert over het menselijk lichaam? Dan is ‘Het grote boek over het lichaam’ zeker de moeite waard om in huis te halen. Nog niet overtuigd na zo’n korte introductie? Lees dan snel verder!

Het grote boek over het lichaam

Het boek “Het grote boek over het lichaam” is een doeboek dat kinderen eenvoudig en speels uitlegt hoe het menselijk lichaam werkt. Door onder de flapjes te kijken leert je kind hoe tandbederf een gaatje in de tand maakt. Trek aan het lipje en ontdek dat waterpokken een ziekte is waar je overal blaasjes van krijgt. Gebruik het bewegende element en kijk hoe de spier in je arm groter wordt. En zie je ook de baby groeien in mama’s buik?

Zo wordt leren wel heel leuk!

Het grote boek over het lichaam.

Wat vinden wij ervan?

Wat een leuk boek is dit weer. Elke pagina in de ringmap is een ontdekking an sich. Want wat moet je op die pagina gaan doen om te ontdekken? Zo hoeft het boek dus ook niet keurig in volgorde gelezen te worden maar door te ontdekken en doen leren kinderen vanzelf wel.

Het boek is wel een beetje stereotyperend neergezet. Zo is er bij de zwangerschap en geboorte steevast een papa en mama in het verhaal en illustraties te zien. Dit kunnen natuurlijk ook twee mama’s zijn. Dat er niet gekozen is voor twee papa’s snap ik nog wel aangezien een man geen baby in de buik kan hebben en het stukje “baby in de buik” juist het thema is.

Informatie

Het grote boek over het lichaam
Auteur: Pascale Hedelin
Illustraties: Robert Barborini
Uitgever: Davidsfonds infodok
ISBN: 9789002275593

Lees ook:

Welk deel van het lichaam vindt jij interessant?

# Voor het schrijven van dit artikel heb ik een recensie- exemplaar ontvangen #

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics