Thuisleven.com
Het grote boek over het lichaam.
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Informatief > Het grote boek over het lichaam

Het grote boek over het lichaam

Hebben jouw kinderen interesse in het lichaam? Of wil je juist dat je kindje meer leert over het menselijk lichaam? Dan is ‘Het grote boek over het lichaam’ zeker de moeite waard om in huis te halen. Nog niet overtuigd na zo’n korte introductie? Lees dan snel verder!

Het grote boek over het lichaam

Het boek “Het grote boek over het lichaam” is een doeboek dat kinderen eenvoudig en speels uitlegt hoe het menselijk lichaam werkt. Door onder de flapjes te kijken leert je kind hoe tandbederf een gaatje in de tand maakt. Trek aan het lipje en ontdek dat waterpokken een ziekte is waar je overal blaasjes van krijgt. Gebruik het bewegende element en kijk hoe de spier in je arm groter wordt. En zie je ook de baby groeien in mama’s buik?

Zo wordt leren wel heel leuk!

Het grote boek over het lichaam.

Wat vinden wij ervan?

Wat een leuk boek is dit weer. Elke pagina in de ringmap is een ontdekking an sich. Want wat moet je op die pagina gaan doen om te ontdekken? Zo hoeft het boek dus ook niet keurig in volgorde gelezen te worden maar door te ontdekken en doen leren kinderen vanzelf wel.

Het boek is wel een beetje stereotyperend neergezet. Zo is er bij de zwangerschap en geboorte steevast een papa en mama in het verhaal en illustraties te zien. Dit kunnen natuurlijk ook twee mama’s zijn. Dat er niet gekozen is voor twee papa’s snap ik nog wel aangezien een man geen baby in de buik kan hebben en het stukje “baby in de buik” juist het thema is.

Informatie

Het grote boek over het lichaam
Auteur: Pascale Hedelin
Illustraties: Robert Barborini
Uitgever: Davidsfonds infodok
ISBN: 9789002275593

Lees ook:

Welk deel van het lichaam vindt jij interessant?

# Voor het schrijven van dit artikel heb ik een recensie- exemplaar ontvangen #

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics