Thuisleven.com
Leer alles over de jungle in het Groot gluurboek jungle.
Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > Leer alles over de jungle in het Groot gluurboek: jungle.

Leer alles over de jungle in het Groot gluurboek: jungle.

Zodra je het boek Groot gluurboek: jungle in handen krijgt dan zie je meteen dat dit boek niet zomaar een boek is. Met dit boek schijn je licht op het duister en ontdek je het oerwoud na zonsondergang. En dat zonder batterijen!

Groot gluurboek: jungle.

De meeste dieren slapen in de nacht, maar lang niet allemaal. De dieren die ’s nachts wakker zijn, noemen we nachtdieren. De dieren die overdag wakker zijn, noemen we dagdieren. Met de zaklamp in het boek (je hoeft er dus geen zelf te hebben) ga jij op onderzoek uit om te kijken welke dieren ’s nachts wakker zijn. Zoek in het oerwoud, bewonder de coole katten, bekijk de vraatzuchtige vogels en vleesetende vleermuizen. En neem ook een kijkje bij de pluizige primaten, de zalige zoogdieren, kwakende kikkers en krioelende kruipers.

Ben je ook een dier tegen gekomen die je niet alleen in de jungle ziet maar ook in je eigen tuin?

Wat vinden wij ervan?

Als kind zijnde vond ik boeken lezen verschrikkelijk. Als ik de boekjes van vroeger terug zie weet ik ook precies waarom! Een saaie kaft met als inhoud tekst, tekst en nog meer tekst. Een enkele keer met een illustratie maar meestal zonder. Vergelijk ik die boeken met de boeken van tegenwoordig dan zit er een gigantisch verschil in. Maar vergelijk de boeken met dit boek dan is het een wereld van verschil!

Meer illustraties dan tekst en nog eens interactief door de zaklamp ook. Daar hoef je geen 6 jaar voor te zijn om dat leuk te vinden. Het schuiven van de zaklamp werkt goed als je de zaklamp “recht” houdt.
Het contrast tussen dag en nacht vind ik zelf heel mooi weergegeven. Een lichte dubbel-pagina versus een donkere pagina met zoekfunctie. De dieren zijn herkenbaar weergegeven en de informatie over de dieren en hun leefgebieden zijn goed omschreven. Het boek sluit zich af met een informatief stuk voor de (jonge) mens en een woordenlijst met de moeilijke woorden.

Informatie.

Groot gluurboek: jungle.
Auteur: Nancy Dickmann
Illustraties: Donough O’Malley
Uitgeverij: Davidsfonds /Infodok
ISBN: 9789002274374

Lees ook:

Welk dier uit de jungle is jouw favoriet?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

9 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics