Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

'Mijn favoriete Parfum' Kim van Thuisleven #13 - Thuisleven.com

Parfum, voor de één gewoon een luchtje, voor de ander een luxe artikel. Wat is nu eigenlijk mijn lievelingsparfum? Dezelfde vraag stelde ik vorig jaar in Bloggersland en de serie ‘Mijn favoriete parfum’ is wekelijks te lezen geweest. Dit jaar heb ik de bloggers uit ons team gevraagd naar een favoriete parfum.

Moeilijke vraag, wat is mijn favoriete parfum!

Als je goed naar mijn foto kijkt, zie je meerdere flesjes. Van links naar rechts Replay van Replay. La vie est belle van Lancome, dan White Musk van The Body Shop en vooraan Jil Sander met Sun.

De Replay kocht ik toen er bij ons in de buurt een retailer wegging en de prijzen zo absurd laag waren dat ik hem wel wilde proberen zonder hem te hebben geroken. Hij is van mijn lijstje nu de minst favoriete. Jil Sander heb ik al een hele tijd, die draag ik eigenlijk, zoals de naam al zegt, vooral in de zomer. Maar dit is de laatste fles, want mijn man vind hem niet zo lekker. White Musk droeg ik toen ik 18 was en die geur blijf ik lekker vinden. Maar mijn favoriet? Nee, dat nog net niet. La vie est belle dan? Op dit moment is dat mijn favoriet, er zit een beetje patchouli in en magnolia en die vind ik heerlijk.

Een vriendin van me had een testertje liggen en ik spoot wat op. Ik vond het meteen een heel lekker geurtje. Toen ik opzoek ging naar een nieuw geurtje kwam ik erachter dat hij toch behoorlijk aan de prijs was. Dus heb ik mijn verjaardag geld gebruikt om hem te kopen, daar is het immers voor. Ik spay wat voor me in de lucht en loop er heel snel doorheen. Even een beetje rondzwieren en het ruikt overal lekker.

Vroeger toen ik net aan de parfum was droeg ik Kenzo Flower, die is ook nog steeds te koop, maar hij past niet meer bij me.
Toen moest ik natuurlijk ook met mijn zakgeld goed letten op de prijs.  Er zat een Yves Rocher in de stad, naast de Ici Paris en de Douglas en meestal kocht ik bij die eerste mijn geurtjes.  Want ze waren natuurlijk en meestal een stuk beter geprijsd dan de merken bij de twee bekende winkels. Volgens mij heeft de Yves Rocher nu geen winkels meer in Nederland.

Beleving

La Vie est Belle van Lancome. Dit bloemige, fruitige gourmand parfum is ontwikkeld voor dames en werd in 2014 gecreëerd door Dominique Ropion en Anne Flipo. De topnoten in dit parfum zijn magnolia en amandel. De hartnoten zijn iris, witte bloemen en patchouli. En de basisnoten zijn gesponnen suiker, praliné vulling, tonkaboon en vanille.
En toch is hij niet mierzoet, want dat vind ik niet lekker. Omdat ik dus niet een maar een stuk of 4 flesjes in mijn badkamerkast heb staan wissel ik veel af. Ik gebruik eigenlijk ook niet elke dag een geurtje. Voor de kinderen heb ik overigens het Zwitsal geurtje gekocht. Ze spoten namelijk “stiekem” ook wel eens een geurtje op, die van papa zijn gelukkig favoriet bij hen en niet die dure van mij.

Vertrouwd of zoekende…

Ik ben niet heel trouw. Ik doe lang met mijn geurtjes en als ik dan een nieuwe nodig heb dan ook graag een andere geur. Maar die probeer ik wel eerst uit in de winkel, want niet alles ruikt lekker bij iedereen.

Kopen of krijgen

Omdat je toch de winkel in moet om zoiets persoonlijks als parfum te kopen, doe ik dat dus liever zelf. Wel neem ik altijd mijn man mee, die heeft een geuren allergie en dus heeft mijn geurtje zijn goedkeuring nodig. Ik wil niet dat hij loopt te hoesten en proesten omdat ik zo nodig lekker wil ruiken. Maar als ik niets anders kan verzinnen voor mijn verjaardag, of voor Sinterklaas of een andere gelegenheid dan vraag ik wel een specifieke of nog beter een cadeaubon.

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics