Iets onder de aandacht brengen kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je een gesprek met iemand aanknopen, je kunt voor een publiek gaan spreken en dan is er natuurlijk de mond op mond reclame. Vormen van gratis reclame waarbij je toch een groot bereik kunt creëren. Als je je bereik snel groter wilt krijgen dan kun je overwegen om reclame te maken door middel van flyers, kaartjes of bijvoorbeeld banners. Hiervoor kun je terecht bij https://www.drukzo.nl/. Hieronder een paar voorbeelden waarbij je als particulier maar ook als ondernemer gebruikt kunt maken van Drukzo.

Uitbreiding vliegveld

Omtrent Maastricht Aachen Airport is recentelijk een uitspraak gedaan over het uitbreiden van het vliegveld. Zo zouden er zwaardere vliegtuigen mogen landen en opstijgen, spreken ze over nachtvluchten en gaat het aantal vliegverkeer fors toenemen. Dat dit in het verkeerde keelgat is geschoten bij velen omstanders die rondom het vliegveld wonen, kan ik als inwoner van het dorpje Beek alleen maar bevestigen. Het zijn vooral de mensen uit de politiek en de gemeenteraad die het geld zien als inkomstenbron.

Een groep mensen / vereniging die tegen de uitbreiding is heeft al meerdere onderzoeken gedaan en zijn alleen maar meer en meer mensen aan het optrommelen om petities te ondertekenen. Hierbij maken ze gretig gebruik van het laten drukken van flyers die de omwonenden in de brievenbus krijgen. Dat de ware feiten op tafel worden gelegd, blijkt wel uit de gesprekken op straat. Zo liepen we afgelopen week door de wijk en kwamen we een buurvrouw tegen. Ze vertelde over de angst die de vliegtuigen haar aanjagen. Iets wat wij overigens goed kunnen begrijpen, wij hebben namelijk al twee keer dakpannen uit de tuin kunnen rapen en eenmaal zijn we uren bezig geweest om het tuinhuisje te herstellen aangezien een vliegtuig het dak oplifte. En bedankt!

Wij zijn dan ook erg blij met de groep mensen die aandacht besteden aan de uitbreiding en behoorlijke tegengas geven!

Nieuwe collectie in de winkel

Na het zomerseizoen komen de nieuwe collecties weer in de winkel. Tijd om daar aandacht aan te besteden! Aangezien de meeste mensen toch al behoorlijk veel hebben uitgegeven aan de vakantie en de zomer-sale nog vers in het geheugen zit is het dan ook een klapper om een kortingskaart in de bus te ontvangen waarmee je bij de desbetreffende winkel weer even los kunt gaan.

Zo’n kaart kun je makkelijk laten maken en hoeft eigenlijk alleen maar voorzien te zijn van de tekst: bij inlevering van deze kaart ontvang je …. korting op de nieuwe collectie. Controleer even de postcode en huisnummer om dubbele kaarten per adres tegen te gaan en wellicht haal je op deze manier als ondernemer ook nog een aantal nieuwe klanten over de drempel!
Van Esprit ontvang ik overigens met regelmaat een persoonlijke kortingskaart aangezien ik in het klantenbestand sta. Dus ook dat zou een leuk idee kunnen zijn.

Een leuke attentie

Wil je er zeker van zijn dat nieuwe klanten aan je blijven denken? Trakteer ze op een uniek cadeautje. Geef kinderen bijvoorbeeld een leuke button, leg in de zaak een aantal leenparaplu’s die je klanten kunnen gebruiken als ze door de regen naar huis moeten en zet balpennen op de toonbank voorzien van de bedrijfsnaam! Door dit soort kleine dingen blijft je bedrijf onder de aandacht en dat is wat jij wilt. Toch?

Lees ook:

Hoe breng jij je (privé)zaak onder de aandacht?

Geverifieerd door ExactMetrics