Het is nog steeds geen schoolvakantie, maar wel mooi weer. Na een lange maandag op school willen we toch graag even er-op-uit met zijn vijfjes, maar waarheen? Dan bedenk ik mij dat ik onderweg een bord heb gezien van een Pannenkoeken Boerderij in de buurt, we zijn er al talloze malen langsgefietst. Hoog tijd om eens een kijkje te gaan nemen bij Pannenkoeken Boerderij De Wildenburg en ik heb toch geen zin om te koken.

Pannenkoeken Boerderij De Wildenburg

Daar staat het bord al en we fietsen de lange oprijlaan richting een boerderij. Daar is de fietsenstalling, grappig het zijn omgebouwde stal-koeien-rekken. En ja hoor, de meiden spotten een speeltuin en vergeten de fiets op slot te zetten. Wij lopen om richting het terras en wat schetst onze verbazing… Het terras is uitgestrekt langs de hele Pannenkoeken Boerderij en grenst aan een boerensloot met weiland. Wat een prachtig uitzicht, dat we deze locatie niet eerder hebben gevonden. Of erger nog, waarom heeft niemand ons getipt?

We bestellen een drankje en op de gok iets voor de meisjes want die zijn op verkenning. Er zijn paarden, kippen met een haan, wat schapen, een tractor en een houten speelhuisje. Wij genieten van het prachtige uitzicht en onze rust. Op het klapbord had manlief al iets lekkers gespot en we besluiten aan het einde van de middag binnen te gaan eten. Het is, zoals de naam al doet vermoeden, een omgebouwde boerderij met open keuken. Het is erg groot binnen en waar komen al die gasten vandaan? We zien andere gezinnen, maar ook stelletjes, een groep en wat vriendinnen (of zussen). We kiezen een inschuifzitje uit en het zit lekker. De meisjes willen graag een pannenkoek eten, ik bestel de Wildenburger (specialiteit) en manlief krijgt een struisvogelbiefstuk aangeraden. Dat blijkt een goede tip want hij heeft van het zachte vlees genoten. De Wilderburger is niet geschikt voor kleine eters. Het is een bord vol met stevige bol met rundvleesburger verstopt onder een laag van uitgebakken spekjes, champignons, ui en meer. Ook de salade die naast ons gerecht ligt is verrassend fris en vol van smaak. Er heerst een vrolijke, opgeruimde sfeer in de Pannenkoeken Boerderij.

De speelkelder van Pannenkoeken Boerderij De Wildenburg

Dan komt de oudste terugrennen na een toiletbezoek: “Mama, ze hebben een speelkelder!” Vlot proppen haar zussen het restant pannenkoek achter de kiezen en de vogels zijn gevlogen. Ik loop er voor de vorm nog even achterna maar ben eigenlijk gewoon nieuwsgierig. De trap afgelopen zijn er twee ruimten met speelgoed, een televisiescherm en krijtbord.

Wij puffen nog even uit voor de terugtocht. Wat jammer dat we zo vol zitten, want er staan lekkere toetjes op de kaart. Gelukkig staat de zomervakantie voor de deur en staan de coupe aardbeien en sorbet ‘De Wildenburg’ genoteerd. Onze dochters willen niet naar huis. Ze zouden graag kamperen in een tentje op het weiland en als ze dan wakker worden een lekkere pannenkoek eten….

Bereikbaarheid en bijzonderheden

Pannenkoeken Boerderij De Wildenburg is voor ons met de fiets te bereiken. Er zijn maar liefst zes oplaadpunten voor een elektrische fiets. Dat heeft vast te maken met de fietsroutes (en wandelroute) voor de deur. Voor de mensen van verder weg is de afrit van de A1 in het zicht. De pannenkoeken zijn van drie soorten beslag te kiezen: oergranen, glutenvrij of lactosevrij beslag. Pannenkoeken zijn er in alle soorten, zelfs in wereldspecialiteiten. Mocht je over een uitgesproken, zeldzame smaak beschikken dan nog zal jouw pannenkoek er tussen staan. Ook soepen en salades sieren de kaart. Op de site van Pannenkoeken Boerderij De Wildenburg is het gehele menu in te zien en meer foto’s en zelfs een filmpje.

Lees ook:

Heb jij nog een leuke restaurant-tip voor ons?

Geverifieerd door ExactMetrics