Dat wij graag vanuit huis op de fiets onze omgeving verkennen, is de vaste lezer vast opgevallen. Momenteel hanteren we voor de oudste een radius van een uur fietsen (en dan weer terug) Op een half uur fietsen ligt Café- Restaurant Brambergen te ‘s-Graveland, dus de middelste meid mag ook aan de bak.

Café- Restaurant Brambergen

De locatie van ‘Brambergen’ is ronduit uniek te noemen. Het restaurant is gelegen naast het Bezoekerscentrum Gooi- en Vechtstreek van Natuurmonumenten met natuurspeeltuin OERRR (maandag gesloten) op het landgoed Boekesteyn. Dat gezegd hebbende richt ik mij in dit artikel zuiver op het restaurant en het mooie uitgestrekte uitzicht. Wanneer wij door de achteringang van de buitenplaats Boekesteyn fietsen zien wij in de verte het groene paviljoen van Brambergen al liggen. Boven het restaurant is de sterrenwacht gesitueerd. Het restaurant wordt omringd door een groot terras met parasols en schaduwdoeken. Brede stevige 10-12 persoons tafels met vaste banken vullen het terras, het is niet ongebruikelijk om bij drukte aan te schuiven. 

Over de breedte van het pand zijn kleinere zitjes te kiezen. Buiten het tegelterras is een brede grasstrook met een natuurlijke afzetting van wilde bloemen en heg (met vogelnestjes). De weide met picknicktafels en een (vis)watertje is eenvoudig te bereiken, net als het uitgestrekte weiland met een haag van bramenstruiken. Wat positief bijdraagt aan onze ervaring is dat de bramen nu al rijp zijn! Het gras werd die dag gemaaid, onze dochters hebben het alvast voor de boer gekeerd en naar elkaar gegooid. Er kwam een ooievaar op af en we hebben een reetje gespot (links van het midden) aan de rand van het weiland.

Buiten spelen

Dat er geen enkel restaurant kan tippen aan een naastgelegen natuurspeeltuin lijkt mij duidelijk. Dat is niet het enige dat in het voordeel van Brambergen spreekt. Dat de kinderen door het buitenspelen goed eten hebben ze goed begrepen bij Brambergen. Ze hebben een wisselende menukaart met gerechten die de hele dag door te bestellen zijn. Dus ook de (spelt) boterhammen met pindakaas, Nutella en los fruit. De pasta pesto met kip en broccoli konden wij als ouders zelfs niet weerstaan. En dan nog de uitgebreide mogelijkheden van biologische (knijp)ijsjes te verkrijgen bij het loketje aan de voorzijde van het restaurant, maar ook te bestellen bij het bedienend personeel.

Met buiten een weiland met sloot is er binnen (bij slecht weer) genoeg te beleven voor de kinderen. Her en der liggen gezelschapsspellen, kleurpotloden en slingeren (prenten)boeken. Qua voorzieningen is Café Restaurant Brambergen ook berekend op de kleine medemens. Er zijn voldoende kinderstoelen en een schone, ruime verschoon mogelijkheid. De handzeep en wastafels zijn ook goed te bereiken voor de kleuters en dat is geen overbodige luxe met al dat zand om het restaurant. Check voor meer foto’s, de bereikbaarheid en het menu de site van Brambergen.

Metkinderen.nl

Tot onze grote vreugde lees ik in de krant dat Brambergen het (failliete) paviljoen Heidezicht te Bussum heeft overgenomen. Op Metkinderen.nl is een uitgebreide review te lezen over Paviljoen Heidezicht te Bussum met meer wandeltips voor de Bussumerheide. Wat wonen we toch mooi in de Gooi- en Vechtstreek!

Lees ook:

Heb jij wel eens een restaurant bezocht?

Geverifieerd door ExactMetrics