Thuisleven.com
Grand Gusti

Grandi Gusti

Pasta en pizza zijn toch wel de bekende gerechten uit Italië. Ook op Thuisleven hebben we er al veel aandacht aan besteed. Niet geheel onlogisch aangezien het onwijs lekker eten is. Bovendien zijn pasta’s en pizza’s ook makkelijk te maken, zelfs als je zelf aan de slag gaat in de keuken. Toch kennen ze in Italië meer dan alleen maar de pasta’s en pizza’s. Neem bijvoorbeeld de gerechten eens uit de minder ontdekte streken van Italië. Katie Parla weet ze als een ware liefdesbrief in het boek “Grandi Gusti” te bundelen.

Grandi Gusti

Open eens een willekeurig Italiaans kookboek in de bieb, boekhandel of elders en je zult al snel ontdekken dat de teksten en gerechten hartstikke Nederlands zijn. Dat kan ook anders heb ik met dit boek ontdekt! Bij het openen van dit boek maakte mijn hart zelfs een ware liefdessprong. Alle gerechten zijn in het Italiaans benoemd. Mocht je, net zoals ik, graag in Italië komen dan neemt dit boek je dan ook echt letterlijk en smakelijk mee de Italiaanse sfeer in. Grandioso!

De gerechten in het boek komen uit de streken Basilicata, Calabria, Campania, Molise en Puglia.
Tevens is het boek opgedeeld in 9 categorieën (antipasti, zuppe e minestre, pasta, pesce, carne, contorni, pane – focaccia e pizza, dolci en liquori e cocktail). Kortom je kunt een complete Italiaanse maaltijd (meerdere gangen dan wij gewend zijn) maken met drankjes.

Wat vind ik ervan?

Zoals ik al verklapte ben ik oprecht verliefd geworden op dit boek. Toch is het niet zomaar een kookboek te noemen. Waar andere kookboeken vrij strak in elkaar zitten met op elke (dubbel)pagina wel een gerecht is dit een boek die je mee neemt naar het zuiden van Italië. Neem maar een willekeurig recept uit het boek en Katie omschrijft hoe en waar ze aan het recept gekomen is. Zo spreekt het boek nog meer.

Katie Parla: Grazie Mille!

Informatie

Auteur: Katie Parla
ISBN: 9789045219738
Uitgeverij: Culinair Karakter

Bekijk ook eens het hapjes schaal met tomaat en mozzarella en pizza snijden en verdelen en onze eigen Italiaanse drie gangen maaltijd mét Hollands toetje op Thuisleven

* Voor deze recensie hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics