Kerstmis zonder kerstboom

Als je een kleine woning hebt zal een kerstboom iets te veel van het goede zijn. Met deze 5 praktische tips breng je toch genoeg kerstsfeer in huis.

Kerstkrans

Ga voor een wilde kerstkrans met gedroogde bloemen. Deze is net zo mooi als een kerstboom (en blijft langer goed!). Samen met een verzameling van kaarsen op een plank of schouw creëer je een super feestelijk geheel. Je kunt natuurlijk ook je eigen kerstkrans maken.

Kleine vaasjes

Investeer in kleine vaasjes. Zet ze op onverwachte plaatsen voor een extra feestelijk touch – zoals op een bijzettafeltje of een stapeltje boeken. Heb je een kleine keuken? Tijdens de kerstdagen breng je hier heel veel tijd door, dus deze plaats mag net zo gezellig zijn als de rest van je huis. Gebruik ook hier kleine vaasjes, dan nemen de bloemen niet te veel werkruimte in beslag

Warme tinten

Kies rijke kerstbloemen in warme tinten. Oranje, peach, rood, bordeaux en roze, in combinatie met groen, oogt zacht en dromerig. Plus, deze tinten zijn minder oubollig dan traditionele kerstkleuren zoals rood en groen.

Kerstontbijt

Het kerstontbijt in bed is een heerlijk rustig moment voor alle feestdrukte begint. Magische wolken boven je bed maken dat onvergetelijk. Deze maak je simpel door een bal kippengaas op te hangen en hier droogbloemen in te prikken. Tevens kun je je diner in kerstsfeer opdienen, kijk maar eens naar deze eenvoudige kersttraktaties en deze 6 kersthapjes voor de etagere.

Kleuren matchen

Laat de bloemen matchen met je interieur voor een super feestelijk geheel. Heb je kussens, een mooi tapijt of servies in dezelfde tinten? Plaats de bloemen in de buurt. Zo kunnen bloemen de hele kamer samenbinden. En als je een serviesset versierd met complementair groen, creëer je een onvergetelijke setting.

Lees ook:

Haal jij een kerstboom in huis?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

 • Kerst.
  Dagen vliegen weer voorbij en als straks de Sint weer naar huis is gaan we echt aftellen naar de Kerstdagen. En natuurlijk wat doen we dit jaar met de boom. Elk jaar toch weer de twijfel, halen we de kunst uit de berging of halen we een kleintje zodat we de visite ook nog een gewone zitplaats kunnen geven.
  Heb nog even om erover na te denken en de strijd aan te gaan met me dochters. Pff, super gezellige allemaal maar is het al januari……..

 • Een Kerst zonder Kerstboom en Kerstversiering dat is voor mij geen Kerst.
  Het is een heel gedoe alles weer neer en op te zetten, maar als het klaar is, dan geeft het toch weer veel sfeer.

 • Kerstmis zonder kerstboom is als een kerstfeest zonder jezus. Maar als je een hele kleine woning hebt snap ik het wel om een alternatief te kiezen dan

 • Ik heb weer een megaboom in de woonkamer staan 🙂
  Ben er zo dol op, vrijdag gaan we met z’n allen proberen onder de boom te slapen, heerlijk genieten en herinneringen maken 😉

  • Onder de boom proberen te slapen? Tjonge dan maak je mij wel heel nieuwsgierig naar je boom zeg (of heb je hem stiekem aan het plafond gehangen?)!

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics