Selecteer een pagina

Als je een kleine woning hebt zal een kerstboom iets te veel van het goede zijn. Met deze 5 praktische tips breng je toch genoeg kerstsfeer in huis.

Kerstkrans

Ga voor een wilde kerstkrans met gedroogde bloemen. Deze is net zo mooi als een kerstboom (en blijft langer goed!). Samen met een verzameling van kaarsen op een plank of schouw creëer je een super feestelijk geheel. Je kunt natuurlijk ook je eigen kerstkrans maken.

Kleine vaasjes

Investeer in kleine vaasjes. Zet ze op onverwachte plaatsen voor een extra feestelijk touch – zoals op een bijzettafeltje of een stapeltje boeken. Heb je een kleine keuken? Tijdens de kerstdagen breng je hier heel veel tijd door, dus deze plaats mag net zo gezellig zijn als de rest van je huis. Gebruik ook hier kleine vaasjes, dan nemen de bloemen niet te veel werkruimte in beslag

Warme tinten

Kies rijke kerstbloemen in warme tinten. Oranje, peach, rood, bordeaux en roze, in combinatie met groen, oogt zacht en dromerig. Plus, deze tinten zijn minder oubollig dan traditionele kerstkleuren zoals rood en groen.

Kerstontbijt

Het kerstontbijt in bed is een heerlijk rustig moment voor alle feestdrukte begint. Magische wolken boven je bed maken dat onvergetelijk. Deze maak je simpel door een bal kippengaas op te hangen en hier droogbloemen in te prikken. Tevens kun je je diner in kerstsfeer opdienen, kijk maar eens naar deze eenvoudige kersttraktaties en deze 6 kersthapjes voor de etagere.

Kleuren matchen

Laat de bloemen matchen met je interieur voor een super feestelijk geheel. Heb je kussens, een mooi tapijt of servies in dezelfde tinten? Plaats de bloemen in de buurt. Zo kunnen bloemen de hele kamer samenbinden. En als je een serviesset versierd met complementair groen, creëer je een onvergetelijke setting.

Lees ook:

Haal jij een kerstboom in huis?

Geverifieerd door ExactMetrics