Thuisleven.com
Je eigen kerststal haken
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Kerst & Oud en Nieuw > DIY – Je eigen kerststal haken – Christel Krukkert

DIY – Je eigen kerststal haken – Christel Krukkert

Het begon allemaal een jaar geleden. Mijn schoonmoeder wilde voor haar verjaardag in december het haakboek ‘Je eigen kerststal haken’ van Christel Krukkert.

Je eigen kerststal haken

Ik wist dat er een goedkope versie van dit boek bij de Boekenvoordeel lag en hup, ik naar de Boekenvoordeel en heb dit boek samen met wat bollen katoen voor haar gekocht! Toen ik het boek doorbladerde kreeg ik zelf ook spontaan zin om ook zo’n kerststal te haken.

Een paar dagen later belandde ons zoontje – toen 2 maanden oud – in het ziekenhuis met het RS-virus. Hij sliep veel en ik verveelde mij daar in dat ziekenhuis. Het stadscentrum was vlakbij, en terwijl hij sliep ben ik naar de Boekenvoordeel gelopen en heb dit boek gekocht. ’s Avonds at ik even thuis en ging met een tas vol bolletjes katoen weer terug naar het ziekenhuis. Dan had ik daar wat te doen! Gelukkig mocht Joas na twee dagen alweer naar huis. Maar de start van een kerststal was gemaakt.

Haakpatronen

In het boek van Christel Krukkert staan haakpatroontjes beschreven van:
– Maria
– Jozef
– Jezus in de kribbe
– Ezel
– Os
– Engel met schalmei
– Nog een engel
– Herder met schaap
– Herder met baard en staf
– Stenen in 3 verschillende groottes
– De drie wijzen; Balthasar, Caspar en Melchior
– Een staande kameel
– Een liggende kameel
– En een palmboom

Mijn ervaring

Een erg compleet boek dus. En ik ging ervoor om het ook allemaal in een jaar tijd te gaan maken. Tijdens warme zomerdagen heeft het project even stilgelegen, want dan vind ik haken niet zo fijn.
Maar helaas is dit project is in een jaar tijd niet helemaal afgekomen, al ben ik al wel een heel eind. We gaan gewoon verder. Volgend jaar is het immers weer Kerst…
Daarnaast had ik als doel om ook nog eens een kerststal van hout te gaan maken. Hoe ik dat moest gaan aanpakken wist ik absoluut nog niet, al zag ik al wel helemaal voor me hoe het moest gaan worden. Tot ik op een dag bij de kringloopwinkel liep. Daar zag ik een kerststal staan, precies zoals ik ‘m in gedachten had. Die kon ik natuurlijk niet laten staan.

Mijn kerststal

Nu staat op mijn dressoir in de woonkamer de kerststal met de gehaakte figuren. Nog niet compleet dus, maar al wel een heel eind. Het ziet er leuk uit en ik ben er ook erg trots op. Het staat op een stukje kunstgras die ik op mijn dressoir heb gelegd. Bij de Action zag ik nog leuke boompjes en heb die erbij gezet, dat maakt het geheel nog mooier. Als vuurtje heb ik een nep-waxinelichtje met wat takken er omheen gelegd. Ik ga weer vrolijk verder haken en wellicht volgend jaar weer een blog over mijn gehaakte kerststal, maar dan compleet 🙂

‘Haak je eigen Kerststal’ van Christel Krukkert, Forte Uitgevers.

Lees ook:

Wat was jouw mooiste haakproject?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics