Als blogger loop je vaak een seizoen voor. Al ruim voor de herfst zijn intrede doet, valt mijn oog op ‘De enige echte kerstkleurkaarten voor volwassenen’ van BBNC uitgevers. Ik zie foto’s voorbij komen op Instagram en ga op onderzoek uit. Verkrijgbaar in een rode, groene of gouden box en bevat twintig verschillende kerstkaarten met envelop. Ik heb nog een Bruna cadeaucard en spring op mijn fiets. Ze hebben de gouden en de rode verpakking. Ik kan op de achterzijde een blik op de inhoud werpen. Ik ga voor de rode. Net zoals mensen die 3d kaarten maken, lijkt het mij leuk eens extra aandacht aan de dit jaar te versturen Kerstkaarten te maken.

Wat hieraan voorafging

Dochterlief haar fijne motoriek is niet op niveau, ze is een vroege leerling. Ze heeft zichtbaar moeite met schrijven, dat gaat heel verkrampt. We krijgen het advies om thuis te gaan kleuren met haar. Dat gaat met veel weerstand gepaard, want ze is er niet goed in en ze vindt het dientengevolge ook niet leuk. Haar zusjes vinden het wel gezellig met zijn allen aan de keukentafel, ook ik geniet van de qualitytime. Steeds vaker zit ik ’s avonds nog te kleuren. Als ouders proberen we van alles: van nieuwe potloden tot mandala kleurboeken. Het slaat steeds maar even aan, tot het nieuwe er af is. Ondertussen ontpopt de peuter zich tot een ware grafitti-artiest en kalkt de slaapkamermuren vol. We besluiten alle stiften, wasco e.d. weg te gooien en alleen een etui met mooie potloden te koesteren.

Kerstkleurkaarten van BBNC uitgevers

Thuisgekomen verstop ik mijn Kleurkerstkaarten in de lade en wacht tot het avond is. Ik bekijk mijn schat en ga lekker kleuren. Zo met potloden is dat een heel werk, ik vind het resultaat ook niet flitsend en baal ervan dat we de stiften hebben weggegooid. Ik besluit stiekem op pad te gaan voor stiften. Bij Blokker aangekomen zie ik een stelling vol kleurpotloden en -stiften. Ik twijfel tussen de Bruynzeel stiften met dikke én dunne tip of de 20 super point felt tips (wasbaar). Door de spits toelopende punt kies ik voor de laatste. Ik voel me zo blij als een kleuter in de snoepwinkel. Op de doos lees ik over de Bruynzeelapp. na het downloaden scan ik de doos. Dat komt plotsklaps tot leven met een jongetje en een meisje, wat een leuke bijkomstigheid! Er gaat inderdaad een wereld voor mij open. Al is het mijn eer te na de witte wisstift te moeten gebruiken.
De meisjes komen vroeg uit school, de sfeer is niet optimaal en we kunnen wel wat afleiding gebruiken. Tadaaa, ik trek de kleurkerstkaarten uit mijn lade en ze reageren blij verrast. Ze kiezen een te kleuren kerstkaart, dat valt nog niet mee en ze pakken het potlodenetui. De rust keert weder en daar verschijnt al het eerste tongpuntje. Ze doen hun best en we zijn gezellig bezig. Het kan zo maar zijn dat opa & oma dit jaar vier gekleurde Kerstkaarten mogen ontvangen, waarvan één met stift!

Lees ook:

Ben jij al begonnen met het schrijven of maken van Kerstkaarten?

Geverifieerd door ExactMetrics