Je wil je huis net een wat andere uitstraling geven. Een nieuwe frisse look met een modern tintje. Al snel denk je dat dit wel een duur grapje kan worden. Toch kan je jouw woning moderniseren zonder grote renovaties te hoeven uitvoeren. Met slimme aanpassingen kun je jouw woning een mooie look geven zonder grote veranderingen aan te brengen. In dit blog gaan we je helpen en geven we je tips om je woning een moderne uitstraling te geven zonder dat je veel kosten hoeft te maken.

Ramen

Licht in huis is erg belangrijk. Je raambekleding speelt dan ook een grote rol bij de uitstraling van je woning. Kies voor een gordijn wat de kamer geheel kan verduisteren om het gezellig te kunnen maken en warmte buiten te kunnen sluiten. Wil je een extra sfeervol gevoel in je woning, dan kan een dubbel gordijn met een vitrage look je woning een moderne sfeer geven. Ook kan het vervangen van je oude vensterbanken zorgen voor een mooie verandering. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van overzet vensterbanken, deze plaats je over de bestaande vensterbanken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en stijlen, waardoor je ramen een moderne uitstraling krijgen zonder dat je de hele vensterbank hoeft te vervangen.

Voeg wat kleur toe

Een nieuwe verflaag kan een groot verschil maken voor de uitstraling van je woning. Kies voor neutrale kleuren die passen bij jouw stijl. Je kunt er ook voor kiezen om je muren op te fleuren door een behang met een leuke print of kleur toe te voegen aan je woning. Zo zorg je direct voor meer sfeer in je woning.  Ook kan het verouderen van oude verlichting in je huis wonderen doen. Kies voor energiezuinige ledverlichting om een moderne uitstraling te geven en te profiteren van lage energiekosten. Kies voor licht wat je kan dimmen om een gezellige sfeer toe te voegen aan je woning.

Vernieuwen van je gevel

De gevel van je huis heeft een grote invloed op de uitstraling van je woning. Overweeg om je gevelbekleding te vernieuwen met moderne materialen. Gevelbekleding kan de uitstraling van je woning verbeteren en tegelijkertijd je huis bescherming bieden tegen diverse weersomstandigheden. Dit is een investering die je huis ook direct extra waarde kan geven. Kijk daarnaast ook goed naar welke slimme technologieën je kan toevoegen in je woning om deze meerwaarde te geven. Denk hierbij aan slimme thermostaten, verlichting en beveiligingssystemen die je op afstand kan bedienen. Deze toevoegingen maken je huis moderner, zorgen voor extra gemak en maken je huis energie-efficiënter!

Inrichting

Een minimalistische inrichting kan je huis direct een modernere uitstraling geven. Ruim rommel op en kies voor een duidelijke verdeling en eenvoudige meubels. Dit geeft een gevoel van openheid en zorgt voor een gemoderniseerd huis!

Lees ook:

Zou je ook graag je woning moderniseren?

Afbeelding van Irina via Pixabay

Geverifieerd door ExactMetrics