Merk je dat je de laatste tijd slecht slaapt en kun jij jouw vinger er niet op leggen waar dit aan ligt? Een goede nachtrust is enorm belangrijk en er kunnen een hoop redenen zijn dat je niet goed slaapt. Een veelvoorkomende reden van een slechte nachtrust is een verkeerd dekbed. Veel mensen onderschatten hoe belangrijk het is dat je het juiste dekbed hebt om onder te slapen. Dit is een erg persoonlijke keuze en het kan best lastig zijn om hierin de juiste keuze te maken. Hier gaan we je in dit artikel meer over vertellen!

Het juiste dekbed voor een goede nachtrust

Er zijn een hoop verschillende dekbedden op de markt die allemaal andere eigenschappen hebben. Iedereen is anders en dat betekent ook dat voor iedereen een ander type dekbed geschikt is. De een heeft liever een licht dekbed en de ander heeft liever wat meer gevoel van gewicht bij het slapen. Vooral in de zomer is het belangrijk dat je het juiste dekbed hebt, aangezien je slecht slaapt als je het te warm hebt of het benauwd krijgt. De Nederlandse zomers worden steeds warmer, dit is iets waar je rekening mee moet houden als je een zomerdekbed gaat kopen. Een zijden dekbed is erg geschikt als jij het heel snel warm hebt en veel zweet ‘s nachts. Deze stof ademt het beste en zorgt voor meer verkoeling dan andere materialen. Twijfel je welk materiaal geschikt is voor jou? Vraag dan advies bij een specialist, zoals Dekbedgekte

Een goed kussen voor een fijne nachtrust

Naast het dekbed is ook een geschikt kussen erg belangrijk om goed te kunnen slapen. Ook al heb je een kussen waar je al jaren fijn op slaapt, het kan zijn dat dit kussen op een gegeven moment te oud is of niet meer sterk genoeg is. Het is belangrijk dat een kussen genoeg steun biedt, dus dit kan op den duur zorgen voor problemen met je nek en spieren. Als een kussen niet meer goed is, merk je dit als je de volgende ochtend wakker wordt. Je hebt dan bijvoorbeeld last van een stijve nek. Dit wijst er vaak op dat een kussen te zacht of juist te hard is. Er bestaan ook speciale neksteunen voor in bed, die je kunt gebruiken om zeker te weten dat jouw nek in je slaap genoeg steun krijgt. Kom je er niet echt uit met het vinden van een geschikt kussen? Dan raden we je aan om advies te vragen bij een slaapspecialist of zelfs een fysiotherapeut, mocht je regelmatig last hebben van je nek en schouders. 

Lees ook:

Hoe is het met jouw nachtrust gesteld?

Afbeelding van Peter Dargatz via Pixabay

Geverifieerd door ExactMetrics