Thuisleven.com
Voetstappen in de donkere nacht
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Voetstappen in de donkere nacht

Voetstappen in de donkere nacht

Na het daverende succes hier in huis van “Het geheim van de gillende geraamtes” en “Het geheim van de afgebeten vingers” zijn wij extreem blij dat Rindert Kromhout weer in de pen geklommen is voor het nieuwe avontuur, “Voetstappen in de donkere nacht”,  dat zich af speelt in Rome. Benieuwd waar dit verhaal over gaat en wat wij ervan vinden? Lees dan snel door.

Voetstappen in de donkere nacht

Renzo Pasquino en Lucia Morante waren beide 9 jaar oud en woonden niet ver van elkaar vandaan in Rome. Hun ouders zijn al jarenlang bevriend en het is dan ook niet verwonderlijk dat de twee elkaar al kennen sinds hun geboorte. De vader van Renzo was een klerenmaker, zijn moeder was al jaren overleden. De ouders van Lucia runden een knus eethuisje waar graag belangrijke gasten naar toe kwamen. Omdat het eethuis zo goed liep, maakten ze sinds een paar weken op maandag, als het eethuis gesloten was, gratis maaltijden voor de allerarmsten in de stad: de zwervers.

De belangrijke gasten vonden de zwervers maar helemaal niks en begonnen steeds meer te klagen. Omdat de ouders van Lucia het geld hard nodig hadden, besloten ze het met pijn in hun hart aan de zwervers te vertellen. De zwervers begrepen het volledig en verlieten met gebogen hoofden het steegje waar het eethuis te vinden was. De volgende dag hing er een briefje aan het standbeeld van Pater Luigi, dat om de hoek van Lucia’s steegje stond. Op het briefje stond: “de zwervers hebben honger! Waarom krijgen ze niks meer?”
In de ochtend hing er een tweede briefje aan het standbeeld: “Vraag dat maar aan de Man Zonder Armen”.

Op deze manier was er een begin gekomen aan de ‘sprekende beelden’ die zich beklaagden over de enorme verschillen tussen arm en rijk. Het volk begint te morren en de woedende machthebbers maken jacht op de briefschrijvers. Wanneer Renzo en Lucia ontdekken dat hun ouders erachter zitten en het verspreiden van de briefjes steeds gevaarlijker wordt, nemen zij deze taak op zich. Want wie verdenkt er nu een jongen met een voetbal? Of een meisje dat haar weggelopen kat zoekt?

Wat vinden wij ervan?

Voetstappen in de donkere nacht

Zodra je begint te lezen duik je meteen in het verhaal. Ik was hier niet op verdacht en heb de pagina meerdere keren over gelezen om te ontdekken of ik iets over het hoofd had gezien. Pas bij het volgende hoofdstuk (Weg met die zwervers) werd me duidelijk dat daar het verhaal pas echt begint, en het hoofdstukje ervoor slechts een preview is van wat er komen gaat. Zelf ben ik niet zo’n voorstander van dergelijke beginstukken, maar dat is een persoonlijke kwestie.

Nadat ik voor de tweede keer begonnen ben aan het boek, maar nu gelijk bij het tweede hoofdstuk, leest het verhaal zich heerlijk vlot weg. Eigenlijk precies zoals ik gewend ben van Rindert Kromhout Aangezien we al meerdere keren op vakantie in Rome zijn geweest, herken ik beschrijvingen van bepaalde standbeelden maar al te goed en zie ik ook gelijk voor me in welke straat Lucia en Renzo staan.

Wat mij echter het meeste aanspreekt is wellicht het feit dat dit boek op waarheid is gebaseerd.
Achter in het boek is de tijd en moeite genomen om de beelden met foto’s toe te lichten.

Informatie

Voetstappen in de donkere nacht
Auteur: Rindert Kromhout
ISBN: 9789025881078
Uitgeverij: Leopold
Leeftijd: 9+
o.a. te koop bij Kinderboeken.nl

Lees ook:

Welk boek lees jij op dit moment?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics