Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Reisboeken > Mijn Puglia – Ontdek de meest schilderachtige regio van Italië

Mijn Puglia – Ontdek de meest schilderachtige regio van Italië

Intussen heb ik het boek “Mijn Puglia” alweer een ruime tijd in huis. Ik ben verbaasd dat het nog niet versleten is, zo vaak heb ik het boek bij handen. Aangezien wij echte Italië liefhebbers zijn en graag elk plekje van Italië willen ontdekken vind ik het dan ook fijn om voor een vakantie mij uitgebreid te verdiepen in de regio. Zo kunnen we het maximale uit de vakantie halen en niet alleen de meest toeristische plekjes bewonderen maar ook de minder populaire plekken. Vandaar dat mijn interesse dan ook zeer groot is in dit mooie boek.

Vakantieplannen

De vakantieplannen waren dan ook snel gemaakt. We gaan naar Puglia!
Of toch niet?
Tijdens het doorbladeren en het bestuderen van het boek kwam ik erachter dat ik echt helemaal verliefd begon te raken op het prachtige Puglia. Niet alleen vanwege de schoonheid van die regio maar ook wel een beetje door de primitivo wijn die Tom graag drinkt. Hoe leuk is het om in de wijnstreek te komen van je favoriete wijn?

Het was dan ook geen wonder dat we vervolgens uren achter de computer en laptop hebben gezeten om een reis uit te stippelen. Echter werden we hierin behoorlijk op de proef gesteld. Zo verder zelfs dat we hebben besloten dit jaar niet naar Puglia af te reizen.

Het is namelijk zo dat de bezienswaardigheden in deze streek toch echt wat verder van elkaar af liggen dan de bezienswaardigheden in Rome zelf. Hierdoor ben je min of meer verplicht een auto te huren. Als je daar aan begint dan wil je ook graag van locatie naar locatie wat betreft een slaapplek en al snel kwamen we erachter dat al heel veel volgeboekt was. De prijzen van de overige plekjes rezen de pan uit. Nou heb ik vrij veel over voor een vakantie, maar er zijn grenzen.

Zodoende hebben we dan ook besloten de vakantie van Puglia te verschuiven naar misschien wel volgend jaar. Met als bijkomend voordeel dat ik het boek van Saskia Balmaekers nog enige tijd op mij in kan laten werken.

Mijn Puglia

In dit boek wordt je meegevoerd naar prachtige pareltjes in de hak van de laars. Grote plaatsen zoals Lecce en Monopoli, maar ook de minder grote plaatsen. Er staan heel wat tips in omtrent de mooiste stranden, local food en bezienswaardigheden. Al met al heb je met dit boek eigenlijk al je hele vakantie bij elkaar verzameld en hoef je het alleen maar te volgen. Zelfs van extra informatie over een bezienswaardigheid voorziet het boek je. Ideaal als je het Italiaans nog niet helemaal spreekt en graag ergens iets meer van af wilt weten.

Informatie

Auteur: Saskia Balmaekers
ISBN: 9789401610605
Uitgeverij: Xanderuitgevers

Lees meer over Italië op Thuisleven. Ook Rome en Milaan komen uitgebreid aan bod.

*Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie exemplaar ontvangen*

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

 • Ilse vooral het laatste wat je benoemd herken ik van je. Zelf ben ik een keer als aanbeveling van een tijdschrift naar een restaurant gegaan tijdens vakantie, ooo en wat een tegenvaller daar en vies. We hebben alleen koffie gedronken en zijn verder gegaan. Zoiets doe je maar 1 keer;) Nu zoek ik van tevoren ook vaker wat meer informatie als we ergens naar toe willen gaan.

 • een paar nadelen:
  Er is geen index, geen route. Alles staat door elkaar. Het is uitzoeken als je haar route wilt volgen. Je moet dus zelf een index maken en echt tussen pagina’s swirchen om chronologie te krijgen: erg vermoeiend.
  De resto’s die zij opgeeft zijn op tripadvisor niet goed. Dat doet me nadenken over de auteur..misschien verschillen wij wel van wat we verwachten van een vakantie.
  Ik heb het boek gekocht maar sta er sceptisch tegenover.

  • Hoi Ilse,

   Wat leuk dat je jouw visie op het boek deelt!

   Ik gebruik vakantieboeken nooit als leidraad voor mijn vakantie. Waarschijnlijk zit daar ook het verschil tussen ons.

   Zo bepalen wij eerst hoelang we ergens naar toe gaan. Daarna ga ik op onderzoek uit, via boeken en internet, wat er allemaal te doen is. Pas tijdens de vakantie bekijken we waar we daadwerkelijk zin in hebben. Ofschoon er altijd een paar dingen zijn die ik perse bezocht wil hebben.

   Dat puzzelen vind ik juist fijn, zo heb ik toch het gevoel dat het onze vakantie is en waarbij wij besluiten wat we wel en wat we niet willen doen.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics