Thuisleven.com
Het geheim van de gillende geraamtes
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Het geheim van de gillende geraamtes

Het geheim van de gillende geraamtes

Zoals iedereen ondertussen wel weet is het een feit dat wij vaak en veel lezen. Zelfs ik lees met regelmaat een boek, zeg maar gerust dagelijks. Immers een goed voorbeeld doet goed volgen. Boeken lezen die binnenkort velen Nederlanders gaan lezen, in verband met de kinderboeken week, is nog veel leuker. En die Kinderboekenweek laat niet lang meer op zich wachten. 4 t/m 15 oktober is het namelijk zover! Met als thema dit jaar: Gruwelijk eng! En daar horen natuurlijk enge, griezelige boeken bij. Het boek: “Het geheim van de gillende geraamtes” geschreven door Rindert Kromhout is er daar een van.

Het geheim van de gillende geraamtes

De negenjarige Luuk is met zijn ouders een paar dagen in Rome. Tijdens zijn verblijf in Rome wilt Luuk heel graag de Mond van de Waarheid zien. In zijn lievelingsboek: “Het geheim van de afgebeten vingers” heeft hij hier veel over gelezen. Tijd om eens met eigen ogen te zien wat er waar is van dit verhaal.
Bij een kerkje in Rome staat de Mond van de Waarheid. Dat is ook de plek waar hij in aanraking komt met prinses Anna Barberini, een levend geraamte! Maar waarom hakt ze niet de vingers af van het jongetje dat overduidelijk loog?
Omdat Luuk zijn nieuwsgierigheid niet kan bedwingen besluit hij er in de nacht op uit te trekken. Samen met prinses Anna Barberini gaat hij op pad. Zo kan hij met eigen ogen zijn waarom Anna andere zorgen aan haar hoofd heeft.
Zal Anna weer toekomen aan het afhakken van de vingers? Je leest het allemaal in dit leuke en spannend boek.

Wat vonden wij van het boek?

Ofschoon ik heel veel kinderboeken leuk vind (vandaar ook dat ik vooral kinderboeken recenseer), vind ik dit toch wel een van de top boeken. Dit komt vooral omdat wij in de afgelopen zomervakantie een bezoek hebben gebracht aan Rome en zodoende veel herkennen van waar het verhaal zich afspeelt.
Het verhaal zelf leest zich prettig weg, ook door de kinderen wordt dit zo ervaren. De illustraties zorgen voor break-outs in de tekst. Ze zijn mooi en goed getekend en voegen verbeelding toe aan het verhaal. Vooral de oudste heeft hier baat bij. En ik kan mij zo indenken dat er meerdere kinderen zijn die hier profijt van hebben.
Het verhaal is spannend, maar niet eng te noemen. Kortom een echte aanrader voor de Kinderboekenweek (of op een later tijdstip).

Info en waar te koop

Auteur: Rindert Kromhout
Illustrator: Saskia Halfmouw
ISBN: 9789025873585
Geschikt voor: 8 jaar en ouder
Het geheim van de gillende geraamtes is o.a. te koop bij Bol.com.

Lees ook:

*** Voor dit artikel ontvingen we een recensie exemplaar ***

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics