Onze keukens zijn vaak niet enorm groot en toch moeten er ontzettend veel spullen opgeborgen worden. Daarom is het vaak een rommeltje in de keuken en staat het aanrecht vol met prullaria en apparaten. Volle lades met allerlei gadgets en handige keukenhulpjes. Rekken vol met keukengerei, rondslingerende potten en pannen en stapels voedsel. Het kookt toch het plezierigste in een nette en opgeruimde keuken, waar alles gemakkelijk vindbaar en bereikbaar is. Tijd dus om de keuken te gaan organiseren, op te ruimen en te herstructureren. Wil jij ook weten wat het belang is van een goed georganiseerde keuken, lees dan snel verder.

Opruimen is het halve werk

Verdeel je keuken in verschillende gedeeltes en berg de noodzakelijke spullen op in de zone waartoe ze behoren. Je hebt een afwasblok, een kookblok, een voorraadblok, en een gedeelte waar je de kleine huishoudelijke apparaten opbergt. Zorg voor opgeruimde kastjes waarin alles zorgvuldig is opgestapeld, voor een opgeruimd werkblad, want een goede workflow zorgt voor gemak en comfort. Doe online keuken inspiratie op, zodat je weet wat je in jouw keuken kunt reorganiseren en hoe je dit kunt realiseren.

Maak optimaal gebruik van de keukenkastjes en loze ruimtes

In een goed georganiseerde keuken plaats je ruimteverdelers en rekken om de ruimte te optimaliseren. Zet gelijksoortige producten bij elkaar. Zet de pannen, potten en bak benodigdheden bij elkaar. Doe hetzelfde met serviesgoed en glazen. Leg klein keukengerei in een lade of hang het aan rekjes of haakjes aan de muur. De binnenkant van een keukenkastje is ideaal om een kruidenrekje, kapstokjes of haakjes te hangen. Aan lege muren kunnen rekjes, stangen met haken en messenmagneten worden bevestigd. Ook een open rekje of losse wandplanken kunnen een loze ruimte in extra opbergmogelijkheden veranderen.

Kruiden en voedsel opbergen

Doorzichtige opbergdozen zijn superhandig om voedsel in te bewaren, want je ziet direct wat erin zit en hoeft niet te zoeken. Momenteel zijn er vele uitgebreide vershouddozen en voedselbewaar sets verkrijgbaar die allemaal perfect in- en op elkaar passen, dit is effectief opbergen. Zet de spullen die je het meeste gebruikt vooraan en bovenaan zodat je niet steeds in- en uit moet ruimen. Bewaar je kruiden in rekjes, potjes of los in een bak in een keukenlade, als je ze op alfabetische volgorde rangschikt kost het je minder zoektijd.

Fijner koken in een georganiseerde keuken

Zelfs als je niet van koken houdt, kookt het nog altijd veel fijner en efficiënter, in een opgeruimde en georganiseerde keuken. Dus, tijd voor de grote schoonmaak. Reorganiseer en orden alle spullen en de tijd die je in de keuken doorbrengt zal je veel meer rust, plezier en kookgenot geven!

Lees ook:

Ben jij goed georganiseerd?

Afbeelding van PIRO via Pixabay

Geverifieerd door ExactMetrics