Stel je hebt vakantie en je ouders moeten nog een weekje werken. Je kunt niet alleen thuis zijn, dus je ouders besluiten dat je uit logeren moet. Leuk zal je denken! Maar hoe leuk is logeren als je van je ouders moet logeren bij iemand die je eigenlijk niet zo leuk vindt?

Verhaal

Dit verhaal gaat over Floor. Ze heeft al vakantie, maar haar ouders nog niet. Zij moeten nog een weekje werken. En daarom moet ze bij haar oom Mark gaan logeren. Daar heeft ze helemaal geen zin in., want hij is een ongelofelijke nerd. Althans dat heeft ze haar ouders horen zeggen. Zijzelf heeft haar oom altijd wat saai gevonden. Wanneer ze haar ouders over haar oom hoort praten en wat woorden opvangt als ‘betrapt’, ‘heeft ingebroken’ en ‘politiebureau’, ziet ze het helemaal niet zitten. Haar oom is een inbreker! En zij moet daar logeren!!

Logeren bij een inbreker! Dat wil toch niemand?? Tegen haar zin gaat ze toch logeren bij haar oom Mark. Wanneer haar oom haar komt ophalen besluit hij op de terugweg naar een verlaten kasteel te gaan. Floor ziet dat helemaal niet zitten en vraagt zich af wat hij van plan is. Wat ben jij van plan oom Mark?

Mening

Help! Mijn oom is een inbreker.Op de achterkant staat dat het boek te lezen is vanaf 9 jaar. Maar onze 8-jarige boekenwurm heeft dit boek ook gelezen. Ze vond het prima te lezen, er zaten weinig moeilijke woorden in. Ik moet hier wel bij vermelden dat ze een goede lezer is en beschikt over een ruime woordenschat. Er komen wel wat lastige woorden in voor, maar het mooie is dat deze uitgelegd worden in de tekst. De hoofdstukken zijn kort en er staan leuke illustraties bij.

De voorkant en titel van het boek stralen geheimzinnigheid en spanning uit. Het wekt ook nieuwsgierigheid op. Wat gaat er gebeuren? Sara begon met lezen en zei nog ‘ik hoop niet dat het te spannend gaat worden want dan weet ik niet of ik het wel leuk vind‘. Het verhaal bleek niet te spannend te zijn, ze heeft het boek helemaal uitgelezen.

In het begin van het boek vond ze dat de aandacht te veel bij vader en moeder lag. Hierdoor vond ze het boek eerst een beetje saai. Ik denk dat ze gewoon meteen het avontuur wilde aangaan en dat het haar te lang duurde voor er wat spanning in kwam. Later vond ze het wel leuker worden en op het laatst zelfs een beetje spannend. Maar het was ook niet zo spannend dat ze niet verder durfde te lezen. Het enige kritische wat ze over dit boek heeft, is het gebruik van het woord halleluja. ‘’Dat vind ik niet zo netjes dat ze dat zo gebruiken in een boek’.

Al met al wel een leuk en spannend verhaal wat het ook goed zal doen bij kinderen die niet zo van lezen houden. Het is namelijk een dun boekje, 79 bladzijdes, en door de korte hoofdstukken en de spannende lijn vlieg je zo door het verhaal. Aanrader! Of durf je soms niet?

Informatie

Titel: Help, mijn oom is een inbreker!
Auteur: Inge Bergh
Illustrator: Richard Verschraagen
Uitgever: De Eenhoorn

Lees ook:

Logeer jij graag in de zomervakantie?

*voor het schrijven van deze recensie hebben we een exemplaar gekregen*

Geverifieerd door ExactMetrics