Onlangs kon je hier lezen dat ik elk jaar een aantal fotojaarboeken maak. Maar dat is niet het enige wat ik met foto’s doe. Ik laat foto’s ook nog wel eens afdrukken. Tegenwoordig kun je foto’s op heel veel verschillende manieren laten afdrukken. Van ‘gewoon’ afdrukken tot aan wanddecoraties zoals canvas, glas en hout e.a. Maar als je eens wat anders wilt, dan is afdrukken van je foto op karton ook een hele leuke optie! Omdat ik dit nog niet eerder had gedaan werd het daar wel eens tijd voor, ik vertel je er graag meer over.

Foto’s op Karton

Ik heb twee foto’s op karton besteld via Fotofabriek (voor dit bedrijf hebben we meer mogen reviewen). Je kunt kiezen uit verschillende formaten. Het mooie van karton is dat het licht van gewicht is en dat het materiaal flexibel is. Hierdoor biedt het afdrukken van foto’s op karton veel mogelijkheden. Zo zijn er verschillende snijvormen waaruit je kunt kiezen. Bijvoorbeeld in de vorm van een hart, zeshoek, raket, huis, auto e.a.  Op deze manier kun je je foto’s nog persoonlijker maken. Hoe leuk is het om binnenkort op Valentijnsdag een foto in een vorm van een hart aan je geliefde te geven, of die ene leuke stoere foto van je zoontje in de vorm van een auto te laten afdrukken? Voor de prijs hoef je het niet te laten, want vanaf €4,99 kun je al een foto op karton laten afdrukken.

Het is ook mogelijk om er tekst bij te plaatsen. Zoals je op de foto ziet heb ik daar niet voor gekozen. Maar een datum erbij vermelden als herinnering of de tekst ‘oma bedankt voor het oppassen’ zou een fotocadeau nog weer persoonlijker maken. Ik heb gekozen voor de snijvormen wolk en een rechthoek. Via de online software op Fotofabriek.nl ben ik aan de slag gegaan. Het uploaden en bewerken ging mij makkelijk af. Beide foto’s heb ik in kleur laten afdrukken, en na het bestellen was het alleen nog maar wachten op de postbode.

Het resultaat

En ik hoefde niet lang te wachten op de postbode. Wat een supersnelle levering, de foto’s had ik de volgende dag al in huis! Ze zaten goed en stevig verpakt. En de foto’s…die zijn supermooi geworden! Doordat ze afgedrukt zijn op karton, ongeveer 1,5 cm dik, geeft het een leuk effect. Daarbij zorgt de snijvorm ook voor een andere look, en ik houd wel van ‘net-even-wat-anders-dan-anders’. Maar ook als je daar niet van houdt, het afdrukken van foto’s op karton is een aanrader. Er zijn veel mogelijkheden en dat maakt het leuk. Overigens zit er standaard een plaksysteem op de achterkant van je foto op karton. Ook kun je kiezen voor een zwevend ophangsysteem, hier betaal je €6,99 voor. Ik heb daar niet voor gekozen omdat ik de foto’s graag neer zet.

Lees ook:

Wat vinden jullie van het resultaat?

*Voor het schrijven van dit artikel hebben wij review-exemplaren ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics