Als je van katten, explosies, laserstralen en niks doen houdt dan is Exploding Kittens jouw nieuwe favoriet onder de spellen. Ofschoon er wel wat tactiek in het spel komt kijken, is het toch een Russisch roulette en weet je van te voren niet wie er explodeert en wie wint. Klinkt goed toch?!?

Exploding Kittens Originele Editie spelregels

Exploding KittensDe spelregels van dit spel zijn eigenlijk heel simpel. Als eerste neem je de stapel kaarten in handen en haal je de Exploding Kittens (4) en Ontmantelkaarten (6) uit de stapel. Schud de stapel goed en geef elke speler 7 kaarten van deze stapel. Geef tevens elke speler een Ontmantelkaart. De 8 kaarten in de hand zijn nu je speelkaarten.

Alvorens het spel begint dien je nog wat Ontmantelkaarten en Exploding Kittens terug te stoppen in de stapel kaarten (kijk voor het exacte aantal in de spelregels). Schud de stapel daarna goed en leg deze op het midden van de tafel zodat iedereen er goed aan kan.

Het spel kan beginnen!

Iemand begint het spel, beslis samen wie. Tijdens je speelbeurt kun je PASSEN (nu speel je geen kaart) of SPELEN (nu speel je een kaart door deze open op de aflegstapel (naast de afgedekte stapel) te leggen en de instructies op de kaart uit te voeren. Je mag zoveel kaarten spelen als je zelf wilt).

Aan het einde van je beurt neem je een kaart uit de stapel dichte kaarten (tenzij je gespeelde kaart anders aangeeft) en dan gaat de beurt naar de ander. Zodra iemand een Exploding Kitten trekt dan ontplof je en lig je uit het spel, tenzij….

Exploding Kittens NSFW voor de 18 plussers

Exploding Kittens NSFW 18+ edititieZodra de kinderen in bed liggen dan is dit ook een leuk spel om te met volwassenen. Echter is het dan wel zo leuk om de Exploding Kittens NSFW 18+ edititie (Not Safe For Work) te spelen. Ook hierin komen kittens en explosies in voor maar ook tietentovenaars en soms billen…
Klinkt goed en is nog vele malen hilarischer dan de originele variant.

Conclusie

Spellen met een makkelijke handleiding die daardoor lekker snel en goed te spelen zijn, genieten hier de voorkeur. Exploding Kittens valt daar geheel onder. Het duurde nog geen drie minuten (zelf even lezen & hardop voor lezen kost nu eenmaal net iets meer tijd dan de 2 minuten die het doosje aangeeft) voor de spelregels werden begrepen door alle spelers en het spel kon beginnen. Het spel speelt zich lekker vlot weg en is dan ook een (familievriendelijke) partyspel met heel wat hilariteit.
Asmodee

Speel jij graag kaartspellen?

Geverifieerd door ExactMetrics