Dat wij graag buiten zijn, is geen verrassing. Hoe haal je het buitenleven naar binnen, ga je sneller over die drempel? Daar is zeker meer dan één oplossing voor te vinden. Wat te denken van een mooie terrasoverkapping. Een moderne overkapping die de voordelen van binnen en de nadelen van buiten zitten met zich verenigt.

Een tuinkamer

Zie je het al voor je? Een tuinkamer waar je je omringt weet met vaste fleurige planten en uitkijkt op de struiken. Met een comfortabel zitje erin. Door de lamellen overkapping blijft het buitengevoel in stand en zit je in het najaar en in de winter niet op de tocht of in de nattigheid. Wanneer het weer het toelaat kantel je direct de lamellen open of dicht.
De tuinkamer biedt gelijk de mogelijkheid om wat plantjes op te kweken voor in de moestuin. Of wat binnenplanten te stekken om mee naar binnen te nemen. Kortom lekker rommelen in alle comfort en onder allerlei weersomstandigheden. En zo licht, wat goed is voor de mens tegen een dreigende herfstdepressie of winterblues.

De constructie

We hebben het hier niet over een (vergunningsplichtige) aanbouw of een serre maar over een vrij eenvoudige doch effectieve constructie. Een aluminium constructie met eigenlijk nog meer mogelijkheden dan een serre. De dragende constructie met overkapping herbergt een systeem voor de inklapbare wanden met een verzonken rail. Vervolgens zijn er mogelijkheden te over om deze terrasoverkapping verder met luxe aan te kleden. Met geïntegreerde LED- verlichting, sierlijsten en sensoren voor regen, wind en sneeuw bijvoorbeeld. Mogelijkheden te over, zoveel mensen, zoveel wensen. Houd je het graag eenvoudig bij een constructie die wegvalt in zijn omgeving of ga je desgewenst voor robuust gaan of juist zeer stijlvol?

Een terras

Tijdens het slopen van één van de schuurtjes komt er een grote tegelvloer tevoorschijn. We hebben alle schuurdelen en de dakbedekking verwijderd en afgevoerd tijdens ons wekelijkse uitje naar de stort. Er ligt flink wat aarde op deze vloer. Na een paar keer grondig vegen met een harde bezem komt de fundering, een mooi gelijk gelegd terras tevoorschijn. En dat op een zeer mooie locatie tussen de bomen. Uitkijkend over het grasveld met hortensia’s en in het ochtendzonnetje. Ideaal om er een centraal gelegen zitje aan te leggen. En er op termijn met een terrasoverkapping een leuk zitje van te maken.

Lees ook:

Vind jij het ook fijn om in de herfst of winter buiten te zijn?

Bron afbeelding: Ekstravert.be

Geverifieerd door ExactMetrics