Thuisleven.com > Buiten > Een terrasoverkapping haalt je sneller over de drempel

Een terrasoverkapping haalt je sneller over de drempel

En nu we dan eindelijk begonnen zijn met het opknappen van ons huisje op het Landje, wordt het de hoogste tijd om dromen te gaan verwezenlijken. Zo droom ik al jaren over een mooie terrasoverkapping van glas. Zodat we lekker binnen maar eigenlijk buiten kunnen zitten. Je snapt vast wat ik bedoel. Een glazen overkapping die de voordelen van binnen en de nadelen van buiten zitten met zich verenigt.

Een terrasoverkapping

Tijdens het slopen van één van de schuurtjes komt er een grote tegelvloer tevoorschijn. We hebben alle schuurdelen en de dakbedekking verwijderd en afgevoerd tijdens ons wekelijkse uitje naar de stort. Er ligt flink wat aarde op de vloer. Na een paar keer grondig vegen met een harde bezem komt de fundering, een mooi gelijk gelegd terras tevoorschijn. En dat op een zeer mooie locatie tussen de bomen. Uitkijkend over het grasveld met hortensia’s en in het ochtendzonnetje. Ideaal om er een centraal gelegen zitje aan te leggen. En er op termijn met een terrasoverkapping een tuinkamer van te maken.

De tuinkamer

Ik zie het al helemaal voor me. Een tuinkamer precies in de bosrand en omringt met vaste fleurige planten en struiken. Met een klein zitje erin, precies genoeg voor ons tweetjes. Door de glazen overkapping blijft het buitengevoel in stand en zitten we in het najaar en in de winter niet op de tocht of in de nattigheid. Wanneer het weer het toelaat schuiven we gelijk de wanden open.
De tuinkamer biedt gelijk de mogelijkheid om wat plantjes op te kweken voor in de moestuin. Of wat binnenplanten te stekken om mee te nemen naar huis. Kortom lekker rommelen in alle comfort en onder allerlei weersomstandigheden. En zo licht, wat goed is voor de mens tegen een dreigende herfstdepressie of winterblues.

De constructie

We hebben het hier niet over een (vergunningsplichtige) aanbouw of een serre maar over een vrij eenvoudige doch effectieve constructie. Eén met eigenlijk nog meer mogelijkheden dan een serre. De dragende constructie met overkapping herbergt een systeem voor de inklapbare wanden met een verzonken rail. Vervolgens zijn er mogelijkheden te over om deze terrasoverkapping verder aan te kleden. Met geïntegreerde LED- verlichting, sierlijsten en een hemelwaterafvoer bijvoorbeeld. Mogelijkheden te over, zoveel mensen, zoveel wensen. Wij houden het graag eenvoudig bij een constructie die wegvalt in zijn omgeving. Je kunt desgewenst ook voor robuust gaan of juist zeer stijlvol.

Vind jij het ook fijn om in de herfst of winter buiten te zijn?

Bron afbeelding: Metalura

 

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en echtgenoot van een zelfstandig ondernemer.

1 reactie