Thuisleven.com
Schilder gezocht voor de buitenboel.
Thuisleven.com > Woning > Klussen > De Top-5 buiten klussen die de lente nóg leuker maken

De Top-5 buiten klussen die de lente nóg leuker maken

Klaar met regen, klaar met storm. Klaar voor de lente! Nou, bijna dan. Eerst nog even je huis en/of tuin klaar maken voor de lente. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat je rustig in de tuin wilt zitten en je irriteert aan afbladderende verf. Speciaal voor jou hebben we een top-5 gemaakt met klussen die je deze lente echt uit moet (laten) uitvoeren. We trappen af met een schilder gezocht

Schilder de buitenboel

Tja, die buitenboel. Die moet toch wel iedere vijf jaar opnieuw geschilderd worden. Of je moet overstappen naar kunststof kozijnen. Alles voor het behoud van je houtwerk. Vergeet daarbij ook je boegdelen niet. Ga je zelf de steiger op of ga je op zoek naar een professional? Het kan even duren voor je een goede schilder in de buurt vindt. Anders schildert een schilder uit Utrecht of omstreken ook graag je woning.

Het schoonmaken van je dakgoot

Als je na de schilder toch op grote hoogte bezig bent, vergeet dan je goot niet. Misschien niet een klus die in het oog springt, maar wel een hele belangrijke. Een verstopte of kapotte dakgoot kan namelijk zorgen voor lekkages, schimmel en rottend hout. Dat wil je natuurlijk niet! Je kan zelf je dakgoot schoonmaken als deze laag zit, bijvoorbeeld bij een schuurtje. Mocht je een hoge dakgoot hebben kan een dakwerker deze in een uurtje schoonmaken. Dat zorgt ervoor dat alle herfstbladeren uit je goot zijn.

Een buitenkraan plaatsen

Er zitten eigenlijk geen nadelen aan het hebben van een buitenkraan. Je moet er alleen even aan denken om deze voor de vorst af te sluiten. Hoe fijn is het bijvoorbeeld als je je mooie grasmat kan sproeien, je zwembadje kan vullen en je planten water kan geven? Je hoeft het alleen maar open te draaien en je kan lekker sproeien. Voor een loodgieter is het plaatsen van zo’n kraan een eenvoudig klusje. Hij boort een gat in de buurt van je leiding en zorgt ervoor dat er een tussenstuk wordt geplaatst. Hierdoor kan hij een leiding naar buiten laten lopen. Hier hoeft dan alleen nog maar de kraan op aangesloten te worden.

Gras zaaien

Is je mooie gazonnetje toe aan wat liefde? Doe het voordat de zon echt gaat schijnen! Verwijder eerst al je onkruid en egaliseer je grond. Is er veel mos? Verticuteer dan eerst je gazon. We raden aan om te zaaien tussen april en mei, op een dag met weinig wind. Op vochtige en warme dagen ontkiemt het graszaad het beste. Hark het graszaad in en druk het zachtjes aan. Dit bevorderd het kiemproces. Maai het gras altijd pas als het minimaal 8 centimeter is. Meestal is dat na een week of 4.

Struiken snoeien

Je tuintje moet er wel netjes uitzien natuurlijk. Goed gesnoeide struiken zorgen voor een mooi uitzicht. Zorg ervoor dat je bij het snoeien altijd scherp gereedschap gebruikt. Dit voorkomt rottende snoeiwonden en bloedingen. Het is aan te raden om net boven plekken waar een jonge scheut zich naar buiten richt te snoeien. Deze zal hierna verder groeien en zorgt voor een natuurlijke structuur van de struik.

Het leuke aan top-5 lijstjes is dat ze voor iedereen anders zijn. Wij zijn erg benieuwd wat jullie deze lente als eerste gaan opknappen. Laat vooral weten wat het eerste is dat je gaat doen als de zon gaat schijnen.

Lees ook:

Schilder, zaai en snoei jij zelf?

Bron afbeelding: Werkspot.nl

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

12 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics