Thuisleven.com
Ik leer lezen - Luca, vrienden voor altijd
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Ik leer lezen – Luca, vrienden voor altijd

Ik leer lezen – Luca, vrienden voor altijd

  • Lezen is ‘verhalen’.
  • Lezen geeft kennis.
  • Door lezen leer je je concentreren.
  • Lezen geeft inzichten.
  • Door te lezen leer je je verwoorden.
  • Door te lezen leer je over moraal.
  • Leer je over emoties.
  • Leren over intenties van anderen
  • Leren over gevoelens

En bovenal: Lezen is leuk, spannend, boeiend, interessant, ontdekken, magisch, beleven, reizen, genieten, romantisch en nog heel veel meer! Hoog tijd dus om voor de beginnende lezers aan de slag te gaan met het boek Ik leer lezen – Luca, vrienden voor altijd.

Ik leer lezen met AVI-niveau

in Nederland zijn er twaalf AVI-niveaus. Deze AVI-niveaus zijn een mooie leidraad voor de beginnende en gevorderde lezer. Kinderen beginnen bij AVI Start en eindigen bij AVI Plus (het hoogste niveau). Dat is het niveau van kinderen die snel en zonder fouten een lastige tekst kunnen lezen. Tussen Start en Plus liggen nog 10 andere niveaus die over het algemeen genomen gelijk staan aan de klas waarin je kind zit. Dus zit hij in groep 4 en is het schooljaar halverwege dan leest je kind ongeveer op AVI-E4. Waarom ongeveer? Het ene kind kan net iets makkelijk lezen dan een ander kind. Het is dan ook belangrijk om niet alleen naar het AVI-niveau te kijken maar ook naar de inhoud van het boek. En door samen te lezen merk je ook snel genoeg of de tekst niet te moeilijk is of niet.

Luca, vrienden voor altijd

Luca: Vrienden voor altijd is gebaseerd op het prachtige verhaal van de populaire Disney-Pixar film Luca, de hit van afgelopen najaar. Het verhaal speelt zich af in een klein stadje aan de Italiaanse Rivièra en gaat over een jongen die een onvergetelijke zomer beleeft, met heel veel ijs en pasta en eindeloze ritjes op de scooter. En die prachtige Italiaanse zee, dat is wel een heel magische plek. Geschikt voor jonge lezers op AVI-niveau M4.

Wat vinden wij ervan?

Als je kind gek is op de gelijknamige Luca film van Disney, dan loont het zich zeker om dit boek (samen) te lezen. Ofschoon de film natuurlijk veel uitgebreider is moeten we het in het boek echt doen met een korte en krachtige tekst. Dat maakt het er echter niet minder leuk om. Zeker niet met alle rijkelijke illustraties die op elke pagina te zien zijn. Opvallend bij het lezen van het boek is de grote van het lettertype. Hierdoor kunnen zelfs de iets moeilijkere woorden makkelijker gelezen worden. De moeilijke woorden zijn vooral de namen en plaatsnamen; Giulia, Portorosso en mogelijk Alberto.

Informatie

Ik leer lezen – Luca, vrienden voor altijd
Auteur: Disney
Uitgever: Big Balloon
ISBN: 9789047830054
AVI-niveau: M4

Lees ook:

Welk woord las jouw kind als eerste?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics