Thuisleven.com
Parkeren achter je eigen garagedeur of oprit.

Parkeren voor de deur

De parkeerkosten lopen op in het centrum. Het gebied van betaald parkeren wordt regelmatig uitgebreid. Nog even en je moet een parkeervergunning aanvragen om voor je eigen deur te mogen parkeren. Als je al een plekje in je eigen straat kunt vinden. Het parkeren brengt steeds meer kosten met zich mee. De hoogste tijd om eens goed te kijken naar je voortuin, de oprit en de toegankelijkheid van je garagedeur. En niet alleen om de kosten te drukken, maar ook om de leefbaarheid in je buurt te vergroten.

Parkeren voor de deur

Loont het ondertussen niet eens de moeite om de garage grootschalig op te ruimen om de parkeerproblemen en kosten te drukken? Of sterker nog om een garagebox te kopen of huren? Aan alles hangt een prijskaartje. Met het afwegen van de voor- en de nadelen valt de rekensom gunstig uit voor één van de aanwezige oplossingen. Hiervoor heb je wel wat informatie nodig. Wat kost een garagedeur eigenlijk? Wat zijn de jaarlijks terugkerende parkeervergunningskosten voor jouw wijk? Is mijn oprit wel toegankelijk? Mag ik over de stoep rijden met de auto?

Parkeren op eigen grond

Steeds vaker zijn de stoepen in onze wijk aan beide kanten vol geparkeerd met auto’s. Als er niet een boom of een lantaarnpaal staat, dan staat er wel een auto. Wat mij ook opvalt is dat veel mensen hun eigen oprit niet in gebruik hebben. Tenminste niet om de auto neer te zetten. Er ligt keurig geharkt grind, de beplanting is op orde of er staan wat losse voorwerpen. De oprit is afgescheiden met een mooi hek dat op het eerste oog niet gebruikt wordt. Ondertussen neemt de parkeerdruk in de straat toe.

Auto in de garage

Net als de lege oprit lijken de verschillende soorten garagedeuren er ook meer voor de sier te zitten. Prachtig geschilderd in de kleuren van het huis, maar niet effectief in gebruik. De mensen lopen liever achterom of door de voordeur zeker? De garage zal wel als schuur in gebruik zijn genomen. Alle fietsen staan er droog en je kunt er makkelijker bij dan in het tuinschuurtje. Zeker als je er met opgroeiende kinderen woont. Ook een ideale ruimte voor het stallen van een diepvrieskist en tuinstoelen.

Meer ruimte op straat

Toch ben ik wel benieuwd. Als een ieder zijn eigen oprit en/ of garage zou gebruiken om zijn auto te parkeren, zou er dan meer ruimte op de stoepen komen? Dat leidt sowieso al tot meer overzicht voor alle verkeersdeelnemers. Minder hindernissen voor blinde of slechtziende burgers. Mensen met kinderwagens of een rollator hoeven zich niet in onmogelijke bochten te wringen. En meer ruimte voor de kinderen om buiten te spelen. Ik zeg doen!

Lees ook:

Past je auto nog door je garagedeur?

Bron afbeelding: Pixabay

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics