Thuisleven.com > Er op uit > Vervoer > Auto > De meest betaalbare gezinsauto’s in 2020

De meest betaalbare gezinsauto’s in 2020

Toe aan een nieuwe auto? Kiezen kan erg lastig zijn wanneer je in een mooie auto wilt rijden die niet te duur is maar ook praktisch genoeg is voor de kids. Wij zetten daarom een aantal goede opties op een rijtje om je het kiezen makkelijker te maken. Deze auto’s zijn beoordeeld op 3 eigenschappen:

1. Prijs
2. Design
3. Ruimte (bagage en achterbank)

Honda Jazz 18.600

Het is verrassend dat de Honda Jazz nog zo onbekend is in Nederland. In 2019 werden er maar 465 stuks verkocht. Dat terwijl de Jazz hele hoge ogen gooit en niet duur is. De standaarduitvoering koop je (nieuw) namelijk al voor 18.600 euro. Daarnaast heeft de Jazz een modern design en heeft hele hoge scores wanneer het gaat om veiligheid. De consumentenbond gaf in hun review maar liefst 5 sterren voor veiligheid.
Met een kofferbak van 355 liter is het ook nog eens een zeer ruime auto in zijn prijsklasse. Daarnaast kunnen de stoelen achterin ook omhoog worden geschoven (ja je leest het goed niet alleen omlaag maar ook omhoog) waardoor hoge objecten makkelijk te vervoeren zijn.

Citroen C3 17.490

De C3 is compact maar ruim en voordeliger dan je dacht. Met een vanaf prijs van 17.490 euro is het een zeer betaalbare auto. Het design is zeer ‘anders’ dan de gemiddelde hatchback dus of je het een mooie auto vindt zal vooral liggen aan je persoonlijke smaak. Met veel trekjes van een cross-over / SUV heeft de C3 in ieder geval een stoer uiterlijk.
De C3 beschikt over een bagageruimte van 300 liter waardoor hij lekker ruim is. De achterbank is zeer geschikt voor zowel kinderen als (lange) tieners. Verder komen de nieuwe modellen van de C3 ook met veel veiligheid features waarschuwing sensoren een achteruitrij camera en dodehoek bewaking. Leuk detail, hij is beschikbaar in 9 kleuren dus keuze zat.

Renault Clio (Estate) 17.890

Zoals ieder jaar weer is de Renault Clio een van de bestverkochte auto’s van 2019. Terug te vinden op #6. De reden hiervoor is duidelijk. Zeer betrouwbaar, zeer voordelig en heel veel waar voor je geld. Het is moeilijk om een echte gezinsauto te vinden in deze prijsklasse die meer levert. Wij kijken in dit geval naar de Renault Clio Estate die al beschikbaar is vanaf 17.890. Met een bagageruimte van 443 liter heeft de Clio geen competitie aan de andere auto’s in dezelfde prijsklasse.
Daarnaast scoort de Clio ook hoge cijfers op het gebied van veiligheid. Met een score van bijna 90% voor alle inzittenden. Aan de Renault Clio zal je dus geen verkeerde keus hebben. Het design is zeer dynamisch voor een station auto en de binnenkant is uitermate mooie afgewerkt.

Toyota Yaris 16.665

Een andere zeer voordelige auto is de Toyota Yaris. Deze heeft in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De Yaris is een stijlvolle en compacte auto maar levert niet in op laadruimte. Met een bagageruimte van 340 liter heb je meer ruimte dan je in eerste instantie zou denken wanneer je de Yaris van buiten ziet. Met een prijskaartje vanaf 16.665 is de Yaris zeer geschikt als je op zoek bent naar een praktische wendbare gezinsauto.
Toyota heeft veiligheid ook hoog in het vaandel en alle uitvoeringen van de Yaris hebben daarom de ‘Toyota Safety Sense’. Dit zijn een aantal technologische features die het rijden  veiliger maken zoals een preventief remsysteem en waarschuwingen wanneer je buiten je baan gaat en cruise control.
De Yaris heeft een zeer strak design en er zitten mooie kleurcontrasten waar het zeker geen saaie auto is. Kies uit maar liefst 11 verschillende kleuren.

Andere bespaartips

Door een occasion te kopen of een tweedehands auto te leasen kan je flink besparen op de aankoopprijs. Kies voor een auto met rond de 50.000 – 70.000 kilometers op de teller. Hierdoor weet je zeker dat hij lang genoeg mee gaat en je zo min mogelijk kans maakt op motorische problemen die je later veel geld kunnen kosten. Als je een auto tweedehands koopt is het aan te raden dit bij de garage te doen. Mocht je toch de auto van een particulier willen overkopen kies dan voor een tweedehands auto die recentelijk een APK heeft gehad.

Bespaar nog meer door zakelijk te leasen

Heb je een bedrijfje en maak je regelmatig kilometers voor je onderneming? Overweeg dan om de auto zakelijk te leasen. Dit is extra voordelig omdat je kosten van je auto mag afschrijven van je winst. Daarnaast krijg je ook nog eens de BTW die je betaalt terug!

Lees ook:

gastbloggerthuisleven

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

  • mijn autootje heeft 2020 net gered 🙂 komt uit 1999 en heeft net 180k op de teller staan..
    Het wordt wel tijd voor een nieuwere versie waarmee ik weer veilige km kan rijden..
    alleen nog even sparen 🙁

  • jammer dat het onderhoud en betrouwbaarheid niet is meegenomen in de vergelijking. Dat is vaak een belangrijke kostenpost …..

  • Heb toevallig afgelopen jaar een ander tweedehands autootje gekocht en daar hoop ik, gezien de financiën, weer jaren mee te doen. Het is al luxe dat ik überhaupt een auto heb.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics