Thuisleven.com

Purpuz planner

Een agenda is een boekje waarin je al je afspraken kunt noteren. Meestal is de indeling per week en heb je bij elke dag schrijfruimte, waarvan de zaterdag en zondag verdeeld zijn over één hokje om zo ruimte te besparen. Dan staat er meestal nog een adresboekjes in, een ruimte voor de notities en voor de schoolagenda’s nog wat ruimte voor de belangrijke zaken van school. Netjes, compact en in verschillende prijzen en uitvoeringen te verkrijgen.

De Purpuz planner

En nu ontmoet ik de Purpuz planner. Deze planner is een stuk groter dan de formaten die ik ken van een agenda. Aangezien het een planner is heeft het ook een iets breder doel dan de agenda die wij kennen. Zo helpt de Purpuz planner je bij het stellen, plannen en in balans brengen van je doelen.

Het is even een dingetje om in te komen, toch is de planner bedoeld om er serieus mee aan de slag te gaan. Maak daarom tijd vrij om de agenda rustig door te nemen en beantwoord met pan de vragen die op je af komen. De eerste gedachte is goed, dus denk ook niet te moeilijk.
Vragen die je tegenkomt zijn bijvoorbeeld:
– waar haal je energie uit?
– waar wordt je blij van?

Elke maand begin je met een dubbelpagina met vragen. Op de ene pagina kijk je terug en op de andere pagina sta je stil bij wat komen gaat. Ook hierop kun je weer de vragen beantwoorden met pen (en ook gewoon echt doen, erg leuk namelijk om te zien na een jaar hoe je gegroeid bent).
Na deze dubbelpagina is er een maandoverzicht waarop je wat kunt noteren (persoonlijk maak ik hier geen gebruik van), daarna begint de weekoverzicht. Op de dubbelpagina staan de 7 dagen in de week van maandag tot en met zondag, naast elkaar, aangegeven. Daaronder wordt gewerkt per uur. De nachtelijke uren zijn weggelaten en de vroege uren in de ochtend hebben allen één regel om iets te noteren, net als de late uren. De reguliere werkuren (van 9:00 tot en met 17:00 uur) hebben allen een dubbele regel om iets te kunnen noteren.

Zo is er genoeg ruimte om alle afspraken niet alleen per dag, maar ook per uur overzichtelijk te houden. Geheel onder aan de pagina staat een to-do lijstje voor privé aangelegenheden en voor werkgerelateerde zaken. En er is nog een creatieve ruimte over.
Aan de linkerkant van de agenda heb je nog een mooie quote, is er een week check-in reminder en een kleine ruimte voor persoonlijke groei. Naast de datums bovenaan kunnen verjaardagen of vakanties worden genoteeerd.

De voordelen van de Purpuz planner in het kort

Met deze hele inhoud helpt de Purpuz planner je bij het vinden, prioriteren en halen van je doelen. Het beter combineren van werk en privé en brengt het meer rust en overzicht in je leven. Je leert beter je eigen sterke- en ontwikkelpunten kennen. Maar ook leer je je eigen grenzen kennen, en weet je wat je energie geeft en kost. Je bouwt aan een betere relatie met jezelf en je omgeving en aan fijne nieuwe (morgen/avond) routines. Je krijgt een meer positieve mindset, gericht op groei en ontwikkeling. Meer focus op wat belangrijk voor je is en meer rust, grip en overzicht over je leven. Hierdoor voel je je meer in balans, krachtig en zelfverzekerd.

Wat vind ik van de Purpuz planner

Ten eerste vind ik het ideaal dat het boekwerk een ruimte heeft waarin goed geschreven kan worden. Geklieder in een klein vakje maakt het vaak slordig en daar word ik onrustig van, met het gevolg dat het boekje al snel in een hoek beland.
De agenda is logisch ingedeeld en werkt daardoor motiverend. De quote’s en foto’s die je terug vind zijn momenten waarop je weer even extra blij van wordt.

Ik merk dat ik vooral werk met de weekindeling en de to-do’s voor werk en privé.
Zo noteer ik afspraken met de huisarts, ziekenhuis en school en noteer ik de doelen die ik wil behalen voor Thuisleven. Zo staan er meestal 3 blogs in die ik die week perse af wil hebben.
Dan noteer ik nog een tweetal extra blogs ter inspiratie mocht er tijd over zijn.
Vakanties noteer ik groot over de dag heen zodat ik die dag ook echt niks kan plannen voor Thuisleven of privé.

Ik vind het hierdoor een hele fijne planner voor het werk, waarbij er ook ruimte is voor privé dingen. Of ik hem volgend jaar zou aanschaffen? Ja zonder enige twijfel!

Schrijf jij wel eens een lieve notitie voor jezelf?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Ik heb hem ook en ben er helemaal gelukkig mee. Wat je zegt is er voldoende ruimte om te schrijven. En ik vind het ideaal dat er achterin genoeg plaats is voor notities en voor mezelf voor creatieve ideeën

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics