Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Boeven aan boord van Corien Oranje

Boeven aan boord van Corien Oranje

Yes! Eindelijk verscheen afgelopen mei het derde deel in de serie van Cruiseschip de Cliffhanger. Eerder kon je hier al de recensie lezen van het eerste deel. Onze dochter heeft genoten van het eerste en tweede deel. Ze kon niet wachten tot het derde deel uitkwam. Daarom was het voor haar een hele grote verrassing dat ze dit derde deel ‘Boeven aan Boord’ mocht recenseren. Ook in dit deel gaan Farouk en Nina op onderzoek uit. Benieuwd waar het overgaat? Lees dan snel verder.

Boeven aan boord

Het cruiseschip de Cliffhanger gaat weer uitvaren en dit keer zijn er speciale gasten aan boord. De Nederlandse dwerghondenclub bestaat vijftig jaar en de leden komen met hun honden aan boord. De kapitein en het personeel krijgen de opdracht om ervoor te zorgen dat er tijdens de cruise niets misgaat. Want het zijn belangrijke gasten. Als vrij snel zitten Farouk en Nina opgezadeld met een geheim. Of eigenlijk met een hond dat niet op het cruiseschip had moeten zijn. Ze doen hun uiterste best om ervoor te zorgen dat niemand deze hond ontdekt. Maar hoe lang kunnen ze dat volhouden? Ondertussen gebeuren er vreemde dingen op het schip. Er verdwijnen hondjes. Wat is er aan de hand? Waar zijn de hondjes? Wie zit hierachter? Farouk en Nina besluiten op onderzoek te gaan.

Mening

Het boek begint al meteen grappig met de titel van het eerste hoofdstuk. Ik moest er erg om lachen. Ook in dit boek leer je hoe een cruiseschip eruitziet maar ook hoe het is om daarop te wonen.

Toen ik begon met lezen kon ik eigenlijk niet meer stoppen. Het boek leest zo makkelijk en leuk, het verhaal is grappig en spannend. Er gebeurt van alles, maar het is ook weer niet te spannend. Eigenlijk is het leuk spannend. Ik wilde ook heel graag weten hoe het af zou lopen, daarom heb ik meteen zoveel gelezen. Dit deel los lezen kan ook, maar het leukste is als je natuurlijk begint bij deel 1. De tekeningen passen goed bij het verhaal. Achterin het boek is nog een speciaal hoofdstuk waarin wat meer informatie wordt gegeven, ook worden er tips gegeven om op internet te zoeken naar filmpjes. Zo kan het ook nog een boek zijn waar je van leert.

Als je al kunt lezen op M6 dan is dit een heel leuk leesboek. Ook kan het gebruikt worden als voorleesboek. Nu het boek uit is, hoop ik eigenlijk dat er ook nog een deel vier komt.

Informatie

Boeven aan boord
Auteur: Corien Oranje
Illustrator: Saskia Pekelharing
Uitgever: Royal Jongbloed / Columbus

Ga jij dit boek ook lezen?

*Voor dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen*

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics