Thuisleven.com
De Salto Sultan
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > De Salto Sultan – Corien Oranje (recensie)

De Salto Sultan – Corien Oranje (recensie)

Stel nou dat je vader topvoetballer is en in het Nederlands Elftal speelt. Dan zou je vast erg trots op hem zijn. Of wat dacht je van een vader die bij de politie werkt en een hele goede rechercheur is? Dan wil je best een beetje opscheppen over je vader! Maar zou je dat ook doen als je vader wereldkampioen schoonspringen is? En elke morgen in zijn zwembroekje naar zijn werk gaat? Ik schat zo in dat je dat liever niet aan je vrienden vertelt. Of wel? Farouk doet dat in ieder geval niet.

Hij vindt dat zijn vader maar een rare baan heeft en zou heel graag willen dat zijn vader een normale baan zou hebben. En vol trots over zijn moeder vertellen? Nee hoor! Farouks moeder is een vlogger die alleen maar kan praten over haar 3cm lange nagels en over alle soorten nagellakken die er bestaan. Zijn moeder is inmiddels een wereldbekende beautyvlogger. Maar trots op zijn ouders? Dat is Farouk niet echt. Daarom is Farouk dan ook heel erg blij en opgelucht als zijn vader op een dag vertelt dat hij een andere baan heeft. Hij denkt dat zijn vader eindelijk een normale baan gaat krijgen.

Maar niets is minder waar als hij hoort dat zowel zijn vader als zijn moeder een baan hebben gekregen op een cruiseschip. En als hij dan ook nog hoort dat dit betekent dat ze als gezin gaan verhuizen naar het cruiseschip is Farouk niet blij. Hij vindt het maar een stom plan! Het cruiseschip de Cliffhanger kan dan wel het grootste en duurste cruiseschip zijn van de hele wereld, Farouk vindt het idee van wonen op dat schip maar niets. Hij moet zijn vrienden achterlaten, zijn school, zijn speelgoed. Hij begrijpt niet dat zijn ouders daar niet aan hebben gedacht!

De Salto Sultan

Maar dan leert Farouk Nina kennen die ook op het schip woont. Nina vertelt al snel dat er vreemde dingen op het schip gebeuren. Er worden dingen gestolen. Farouk en Nina besluiten samen op onderzoek te gaan, ze beginnen met het verzamelen van vingerafdrukken. Wie zou er achter de gestolen spullen zitten? Is dat soms mevrouw Petty Plank? Die alles beter schijnt te weten en net doet of zij de baas is van het schip? Of zijn het soms die twee ettertjes die Farouk dwarszitten? Terwijl Farouk en Nina druk bezig zijn begint Farouks vader met een nieuwe uitdaging. Hij gaat namelijk de allergrootste en gevaarlijkste sprong maken die hij ooit heeft gedaan.

Tot nu toe heeft hij alleen maar gesprongen in zwembaden, maar nog nooit van een schip. En laat de Salto Sultan dat nu juist gaan doen. De kapitein roept dit vol trots om: ‘Zonder vangnet dames en heren, normaal hangt er ALTIJD een net onder de boegspriet, gewoon voor de veiligheid, maar dat hebben we weggehaald. Als de Salto Sultan nu valt, komt hij onder het schip terecht. En dan is hij REDDELOOS verloren! Dan wordt hij helaas in tweeën gedeeld door de kiel. Die zo scherp is als een mes, omdat er allemaal schelpen tegenaan zitten. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt hij daarna ook nog in stukken gemaaid door de schroef.’ ……

En dan springt Farouks vader, hij laat prachtige salto’s zien en duikt dan het water in. Maar hij komt niet meteen naar boven. Wat is er aan de hand? Waarom komt de Salto Sultan niet boven water? Terwijl Farouk op het schip met Kees tikkertje speelt gaat ook nog eens het alarm af op het schip. Er is paniek. Maar waarom?

Onze mening

Als je dat wilt weten dan moet je dit leuke, grappige en spannende boek zelf gaan lezen, want ik ga dat niet verklappen! Het boek leest lekker weg. Het is leuk en grappig vanwege de leuke humor. Maar ook avontuurlijk met een vleugje spanning waardoor je moeite zult hebben om je boek weg te leggen. Een heel leuk kinderboek, aanrader!

De Salto Sultan is het eerste deel van de serie Cruiseschip Cliffhanger.

Informatie

Auteur: Corien Oranje
Illustrator: Saskia Pekelharing
Uitgeverij: Columbus / Royal Jongbloed
Leeftijd: vanaf 9 jaar
Verschenen: oktober 2017
ISBN: 978 90 854 3331 6

Lees ook:

*Voor dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen*

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics