Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Een tuin vol lekkers. Recepten met ingrediënten van onze balkons, daken en tuintjes

Een tuin vol lekkers. Recepten met ingrediënten van onze balkons, daken en tuintjes

Na het prachtige boek Een huis vol met lekkers inclusief 15 recepten is er nu ‘Een tuin vol lekkers’. In dit boek staan maar liefst 12 heerlijke gerechten die allen bereid zijn met ingrediënten van onze balkons, daken en tuintjes. Lees snel verder om te ontdekken of dit boek de moeite waard is.

Een tuin vol lekkers

Na het internationale succes van Een huis vol lekkers is Felicita Sala terug met een nieuw receptenboek voor kinderen, gebaseerd op gemakkelijk te kweken groenten en fruit, zowel in de stad als op het platteland! Twaalf zoete of hartige gerechten voor elke maand…

Seizoensgebondenheid is troef in de keuken of de tuin! Een tuin vol lekkers is een kookboek, een minigids om te tuinieren en een prentenboek in één. 

Onze mening

Het is lente in de Granaatappelstraat nr. 10. Iedereen is buiten aan het werk: ze oogsten, zaaien, spitten, planten of zijn gewoon gezellig samen. Elke maand komt er een een groente of fruit op en dat soort staat vervolgens centraal in het recept. Neem bijvooreeld de maand april waarin asperges uit de grond poppen. Het gerecht van die maand is: Quiche met asperges. Ook erwten, kersen, komkommer, paprika’s, peren, rode bieten, pompoen, aardappel, bonen, bledsinaasappel en kikkererwten komen aan bod. Daarnaast zijn er nog een aantal kruiden zoals munt en basilicum die genoemd worden.

Het mooie van het boek is dat het een mooi leesboek is maar tegelijkertijd vol staat met recepten en moestuintips waarbij het de interesse van het kind wekt om aan de slag te gaan in keuken en tuin (of balkon en dak).

Informatie

Een tuin vol lekkers
Auteur: Felicita Sala
ISBN: 9789002274633
Uitgever: New Book Collective

Over de auteur

Felicita Sala studeerde filosofie, maar maakte van haar tekenhobby haar beroep. Ze woont in Rome met haar man Gianluca (ook illustrator) en dochtertje Rosa. Voor Een huis vol lekkers werd ze in 2021 onderscheiden met een Vlag en Wimpel.

Lees ook:

Wat staat er bij jullie in de moestuin?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

  • Onze tuin is een fruittuin. Van druiven tot blauwe bessen, van frambozen tot perziken en van appels tot abrikozen. Wij hadden ooit kiwi’s, maar dat was zo’n enorme plant dat wij die helaas moesten verwijderen. In 1 seizoen hadden wij er 400!
    Gelukkig zijn wij fruitliefhebbers en zelfs de bladeren van de druif worden gebruikt; mijn Turkse vriendin maakt er heerlijke sarma mee.

  • Wat heerlijk, we hebben eind van de zomer de tuin opnieuw gedaan. Er staan al wat kruiden in, maar nog geen groenten. Ik ga me eens laten inspireren.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics