Evi en eenhoorn.

Mijn jongste dochter is echt helemaal wild van eenhoorns. Vooral haar knuffels sleept ze, als het even kan, overal mee naar toe. Toen ik Evi en eenhoorn zag wist ik dan ook meteen dat het een hit zou worden.

Het verhaal van Evi en eenhoorn.

Evi van 9 jaar oud ketst steentjes over het water. Tot er een steen tegen en eenhoorn aan komt. Evi raakt met de Eenhoorn in gesprek en komt erachter dat de eenhoorn Goudsbloem Hemelse Neusvleugels heet. Omdat Evi een de eenhoorn is tegen gekomen mag ze een wens doen. Evi wenst dat ze beste vriendinnen wordt met Goudsbloem Hemelse Neusvleugels.

Evi laat de eenhoorn aan haar moeder en vader zien. Aangezien Evi een spreekbeurt had in de klas heeft ze gevraagd of eenhoorn daarbij wilde zijn. De eerste keer kwam Goudsbloem Hemelse Neusvleugels niet opdagen. Ze had het te druk met zichzelf. Zou de eenhoorn de tweede keer wel naar school komen?

Onze ervaring.

Evi en eenhoorn

Evi en eenhoorn is een boek dat gemaakt is in stripvorm. Het verhaal leest zich makkelijk weg. En de tekeningen zijn allemaal heel erg leuk om te bekijken. Het is opvallend hoeveel gezichten Evi kan trekken: van super lief en onschuldig tot een gemeen klein meisje waar je liever voor weg rent.

De eenhoorn is een egocentrische eenhoorn wat op haar beurt zorgt voor heel veel hilariteit in het boek. Kortom een goede dosis leesplezier is gegarandeerd. Uitgelezen? Helemaal achter in het boek is er een pagina gewijd aan het tekenen van een eenhoorn en het meisje. Op deze manier kun je dus zelf leren hoe je beiden kunt tekenen (zo kun je zelf je eigen verhaal maken).

Informatie.

Evi en eenhoorn (deel 1) – originele titel: Phoebe
Auteur: Dana Simpson
Vertaling: Anne Douque
ISBN: 9789026151187
Leeftijd: 8 jaar en ouder
Uitgeverij: De Fontein

Lees ook:

* Voor deze recensie hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Eigenaar/vennoot van Thuisleven.com en Tuinenbuitenleven.com.
Verloofd met Tom, moeder van Daan (2004), Vera (2006), Tim (2008), Iris (2010) en Evi (2021). Lees meer over mij op https://www.thuisleven.com/over-ons-thuisleven/

5 reacties