Thuisleven.com

Evi en eenhoorn

Mijn jongste dochter is echt helemaal wild van eenhoorns. Vooral haar knuffels sleept ze, als het even kan, overal mee naar toe. Toen ik Evi en eenhoorn zag wist ik dan ook meteen dat het een hit zou worden.

Het verhaal van Evi en eenhoorn

Evi van 9 jaar oud ketst steentjes over het water. Tot er een steen tegen en eenhoorn aan komt. Evi raakt met de Eenhoorn in gesprek en komt erachter dat de eenhoorn Goudsbloem Hemelse Neusvleugels heet. Omdat Evi een de eenhoorn is tegen gekomen mag ze een wens doen. Evi wenst dat ze beste vriendinnen wordt met Goudsbloem Hemelse Neusvleugels.

Evi laat de eenhoorn aan haar moeder en vader zien. Aangezien Evi een spreekbeurt had in de klas heeft ze gevraagd of eenhoorn daarbij wilde zijn. De eerste keer kwam Goudsbloem Hemelse Neusvleugels niet opdagen. Ze had het te druk met zichzelf. Zou de eenhoorn de tweede keer wel naar school komen?

Onze ervaring

Evi en eenhoorn

Evi en eenhoorn is een boek dat gemaakt is in stripvorm. Het verhaal leest zich makkelijk weg. En de tekeningen zijn allemaal heel erg leuk om te bekijken. Het is opvallend hoeveel gezichten Evi kan trekken: van super lief en onschuldig tot een gemeen klein meisje waar je liever voor weg rent.

De eenhoorn is een egocentrische eenhoorn wat op haar beurt zorgt voor heel veel hilariteit in het boek. Kortom een goede dosis leesplezier is gegarandeerd. Uitgelezen? Helemaal achter in het boek is er een pagina gewijd aan het tekenen van een eenhoorn en het meisje. Op deze manier kun je dus zelf leren hoe je beiden kunt tekenen (zo kun je zelf je eigen verhaal maken).

Informatie

Evi en eenhoorn (deel 1) – originele titel: Phoebe
Auteur: Dana Simpson
Vertaling: Anne Douque
ISBN: 9789026151187
Leeftijd: 8 jaar en ouder
Uitgeverij: De Fontein

Lees ook:

* Voor deze recensie hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics