Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Eén eenhoorn, alsjeblieft! – Mark Janssen

Eén eenhoorn, alsjeblieft! – Mark Janssen

Ik denk zo’n beetje twee jaar geleden dat de hype van de eenhoorn begon. Van opblaasbare eenhoorns tot tassen en T-shirts met afbeeldingen van een eenhoorn erop. Ineens was de eenhoorn favoriet bij kinderen en volwassenen. Je kwam de eenhoorn bijna overal wel tegen. Behalve in ons huis, die bleef eenhoorn vrij. Onze meiden hadden er niets mee. Ze vonden het te meisjesachtig. En alles wat te meisjesachtig is vinden zij niks. Tot onze kleuter dit prentenboek van Mark Janssen tegenkwam in de bibliotheek en het mee naar huis nam. Wat ze ervan vonden? En of het boek ook echt meisjesachtig was? Je leest vandaag wat ze ervan vonden.

Het verhaal

Op een dag zitten de drie vrienden, Daan, Lynn en Mo, in het park hun geld te tellen. Daan is erg blij, want hij heeft eindelijk genoeg geld om een eenhoorn te kopen. Zijn vrienden lachen hem uit: ‘Een eenhoorn bestaat niet Daan!’. Maar Daan laat zich niet gek maken door zijn vrienden. Hij is er van overtuigd en gaat met zijn geld naar de dierenwinkel. Hoe zouden ze in de dierenwinkel reageren? Zouden ze Daan ook gaan uitlachen? Lynn en Mo zijn erg benieuwd en lopen met Daan mee. Ben jij ook benieuwd? Wij verklappen niets, je zult toch echt zelf het boek moeten lezen om er achter te komen hoe het afloopt!

Onze mening

Ondanks dat eenhoorns best in trek zijn bij meisjes, heb ik dus meiden in huis die niets moeten hebben van eenhoorns. En toch kwam dit eenhoornboek ons huis binnen. Vooral onze kleuter was erg benieuwd naar het verhaal, want: ‘mama, het boek ziet er wel heeeel mooi uit’. En daar heeft ze gelijk in. Het begint al met de prachtig geïllustreerde cover. Je proeft hierdoor al meteen de magische sfeer rondom eenhoorns. Het hele boek is rijkelijk geïllustreerd. Het zijn mooie, duidelijke en kleurrijke illustraties die goed bij het verhaal passen.

Onze kleuter is snel geboeid door het verhaal en ze vindt het maar ‘stom’ dat de vriendjes Daan uitlachen. ‘Mam, dat is toch stom dat ze hem gaan uitlachen?’ Er volgt meteen een gesprek over vriendschap en uitlachen. Dit boek leent zich dus ook goed voor om stil te staan bij het thema vriendschap. Daarna lezen we gauw verder, want hoe loopt het af in de dierenwinkel? Onze kleuter vindt het maar wat spannend.

Het verhaal is goed geschreven, de zinnen lopen vlot. Een heerlijk fantasierijk boek om voor te lezen en om naar te luisteren. En niet één keer, maar wel meerdere keren. Althans zo verliep dat bij ons. Want na de eerste keer voorlezen kwam al meteen de opmerking ‘nog een keertje mama!’ Ondertussen kroop grote zus er ook bij. Want stiekem had ze wel meegeluisterd. Toen ik haar vroeg waarom ze er nu wel bij wilde zitten was haar antwoord ‘het is toch niet echt een meisjesboek hoor’. Een mooi prentenboek om voor te lezen vanaf 3 jaar aan zowel jongens als meisjes!

Informatie:

Titel: Eén eenhoorn, alsjeblieft!
Auteur: Mark Janssen
Uitgever: Moon
ISBN: 9789048844289
Prijs: €14,99

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics