Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Magneetboek, Mijn voertuigen

Magneetboek, Mijn voertuigen

Er komt een pakje in de bus, we pakken het uit en zodra ik het laat zien wordt het uit mijn handen genomen. Wat een geluk dat ik een dochter heb die van vliegtuigen houdt. Want dit boek met wel 45 magneten met diverse voertuigen kan haar zeker de komende tijd weer boeien. Magneetboek Mijn voertuigen gaan we eens rustig bekijken en lezen.

Magneetboek, mijn voertuigen

Overal om je heen zie je voertuigen: te land, ter zee en in de lucht, en zelfs onder de grond. Ze brengen ons ergens naartoe of ze helpen ons door de aarde te bewerken of door spullen te vervoeren.
Weet jij welk voertuig waar thuishoort? Natuurlijk mag je ook je fantasie gebruiken.
Met 45 magneten om overal te gebruiken!

Aan de slag

Het eerste dat we doen is alle magneten uit de magneet bladen halen. Die kunnen we als we opruimen ook weer als een soort puzzel terug in de bladen stoppen. Als alles eruit is is ze eerst bezig met het sorteren van de voertuigen. Ze wordt bijna 8 en ik verbaasde me over hoe gemakkelijk ze alles bij elkaar pakt. Daarna wordt er blad voor blad gekeken wat waar moet. Ze stopt als eerste bij het vliegveld, dat was te raden. Daar plaatst ze de magneten die zij vindt dat erop horen. Ze mogen hun fantasie gebruiken en het is leuk om te zien welke verhalen er worden verzonnen.

Handig trouwens dat mapje voorin het boek, je kan ervoor kiezen om de magneten los erin te doen of zoals wij terug in de bladen en dan in het mapje. Zo weten we ook zeker dat we ze allemaal weer hebben. Het is fijn voor haar om eens op een andere manier bezig te zijn met een boek dan alleen maar lezen en plaatjes kijken. Bij mij komt meteen de gedachten op dat dit een fijn boek is voor straks onderweg naar de vakantie bestemming. Je komt dan ook allemaal voertuigen tegen en achterin is een register. We kunnen er een soort Bingo spel van maken, eens zien wat we allemaal tegenkomen onderweg. Bang dat je iets kwijtraakt hoef je omdat het magnetisch is ook niet te zijn. De beslissing is genomen, hij mag mee op vakantie.

Informatie

Auteur: Anne-Sophie Baumann
ISBN: 9789002270840
Uitgeverij: Davidsfonds/Infodok

#Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review exemplaar ontvangen#

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

 • Dit is wel een heel erg leuk en handig boek. Ik ga het onthouden. Met 3 jongens in huis zou hij hier helemaal in de smaak vallen.

 • Leuk is dat die magneetboeken.
  Die heb ik ook thuis voor de kleinkinderen.
  Niet deze, maar van een ander merk.
  Een boek, waarbij ze prinsessen kunnen aankleden en een boek met gereedschap, auto’s ,trekkers enz.
  Vinden ze altijd leuk om te doen.
  Kan ook gemakkelijk mee in de auto.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics