Op zoek naar een job? Dat kan een hele uitdaging zijn. Misschien ben je nog maar net van start gegaan met je zoektocht of misschien ben je ondertussen de wanhoop nabij. In beide gevallen zal je tips kunnen gebruiken die je verder helpen, en daarom vind je hier de vijf belangrijkste.

1. Netwerken als een pro

Ken je alle online vacatures al uit je hoofd? Dan is het tijd om uit je zetel te komen en een babbeltje slaan met de juiste mensen. Netwerken en contacten leggen is namelijk een zeer efficiënte manier om een kans te maken voor de job die je graag zou doen. Met een beetje geluk zien ze jouw talenten meteen en krijg je ze zo. 

2. Zet je online profiel in de spotlight

Wie al even aan het solliciteren is, weet als geen ander hoe belangrijk het is om jezelf in de spotlights te zetten. Enkel zo zal je opgepikt worden door relevante werkgevers of andere personen die jou aan de juiste job zullen helpen. Een goede manier om dit te doen is je inschrijven bij een interimkantoor. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is ervoor zorgen dat je profiel er aantrekkelijk uitziet, de rest van het werk gebeurt door hen. 

3. Solliciteer proactief

Wacht niet tot de vacatures in je mailbox belanden, maar ga proactief op zoek en solliciteer spontaan. Opdrachtgevers houden ervan als je zelf de touwtjes in handen neemt. Op die manier maak je dus een stuk meer kans om aan een job te geraken die in het beste geval ook nog eens bovenaan je lijstje stond. 

4. Onderzoek en wees voorbereid

Heeft er een werkgever interesse in jou? Dan is de volgende stap research uitvoeren over het bedrijf. Op die manier ben je goed voorbereid wanneer je op bezoek gaat bij de plaats in kwestie en kom je niet voor onverwachte vragen te staan. Bovendien zal je er zo in slagen om zelfverzekerder over te komen, wat je kansen op het krijgen van job vergroot. 

5. Ontwikkel je vaardigheden 

Investeer in jezelf door je vaardigheden voortdurend te ontwikkelen. Neem deel aan workshops, volg cursussen en behaal certificaten die relevant zijn voor je toekomstige carrière, maar die je ook interessant vindt. Zo zal je een stuk meer gemotiveerd zijn om zaken bij te leren. Voldoende kennis opgedaan? Neem dan een kijkje op Kennisjobs voor de ideale baan, gebaseerd op jouw vaardigheden.

Lees ook:

Wat voor werk zou jij graag willen doen?

Photo by Roland Denes on Unsplash
#ad

Geverifieerd door ExactMetrics