Kook jij graag gerechten waarbij je wat meer leert over de streek waarin ze zijn gemaakt dan is het boek “Cambodja” zeker iets voor jou!

Een culinaire reis langs oneindige rijstvelden, eeuwenoude tempels en bijzondere mensen

Ga met Frank Alberti op een culinaire reis door Cambodja. Doordat Frank niet alleen de gerechten opneemt in dit boek is het een zeer bijzonder lees-, reis-, kijk- en kookboek geworden. In dit boek vindt je de meest fantastische gerechten alsook hartverwarmende verhalen over het land en de mensen. Allemaal aangevuld met foto’s rechtstreeks die uit het hart zijn genomen. Blader eens door het boek en je zult zijn ervaringen voelen, zien, proeven en ruiken. Zeker als je daarna zelf de keuken induikt (en die kans is belachelijk groot).

Conclusie

Persoonlijk heb ik enorm genoten van het boek Cambodja. Ofschoon het soms een beetje aanvoelt alsof ik in het leven stap van iemand zijn het vooral de gerechten die mij het meest aanspreken in combinatie met de achtergrond vanwaar een gerecht is ontstaan. Gerechten die bij vooral aanspreken zijn uiteraard de vegetarische. Toch zijn dat er niet zo heel veel.

Er zijn nogal veel ingrediënten die we hier in Nederland ook oogsten en dan is het leuk om er eens wat anders mee te doen dan we gewend zijn. Ook leuk om de gerechten te zien met de originele naam (en vertaling). Dat geeft het boek gelijk een ver buitenlands tintje.

Informatie

Cambodja
Auteur: Frank Aberti
Foto’s: Frank Alberti
ISBN: 9789045217741
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.

Op Thuisleven besteden we vaker aandacht aan kookboeken.

Heb jij als eens Cambodjaans gekookt?

*Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics