Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

Dit zijn de voordelen van glasvezel internet bij jou thuis - Thuisleven.com

Vind jij het internet af en toe echt traag bij jou thuis en wil je graag overstappen naar een ander internet abonnement? Vooral mensen die wat meer achteraf wonen hebben snel last van een trage of instabiele internetverbinding. Dat is erg vervelend, want je wil natuurlijk gewoon goed internet hebben thuis, zeker als je regelmatig vanuit huis werkt. Heb je al overwogen om voor een glasvezelverbinding te kiezen? In dit artikel zetten we alle voordelen van glasvezel internet voor je op een rij!

Razendsnel internet bij jou thuis 

Het grootste voordeel van internet via glasvezel is dat je altijd een razendsnelle verbinding tot je beschikking hebt. Glasvezel biedt snelheden van 100 MB tot wel 10 GB per seconde. In de basis is het dus al sneller dan een traditionele kabelverbinding, maar je kunt er ook nog een schepje bovenop doen als je wil. Als je thuis zakelijk internet hebt, is dit een nog groter voordeel, zeker als je veel gebruikmaakt van Teams of als je regelmatig grote bestanden moet versturen of uploaden. Wat ook uniek is aan glasvezel internet, is namelijk dat de uploadsnelheid en de downloadsnelheid gelijk zijn. Bij traditionele kabelverbindingen is de downloadsnelheid eigenlijk altijd hoger dan de uploadsnelheid. Dat kan vervelend zijn als je bijvoorbeeld foto’s op hoge resolutie wil versturen. 

Een glasvezelverbinding is altijd betrouwbaar en stabiel 

Een ander voordeel van internet via glasvezel is dat je kunt genieten van een verbinding die altijd betrouwbaar is en veel stabieler is dan een kabelverbinding. Een glasvezelverbinding loopt altijd direct, zonder enige onderbrekingen, naar een bedrijfsgebouw of woning. Hierdoor zijn er weinig tot geen factoren die ervoor kunnen zorgen dat jouw verbinding belemmerd wordt. Het maakt niet uit wat de afstand is tot jouw wijkcentrale of hoeveel internet jouw buren verbruiken, jouw verbinding is altijd even snel en stabiel. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat een belangrijk videogesprek wordt onderbroken omdat je internetverbinding even hapert!

Glasvezel biedt veel keuzevrijheid 

Als je nog een traditionele kabelverbinding hebt, heb je weinig keuze in providers. Iedere provider die er bestaat, maakt niet uit hoe groot of klein deze is, kan gebruik maken van glasvezel internet en dus het dus ook aanbieden aan consumenten. Kies je voor glasvezel, dan ben je dus vrijer in met welke aanbieder je in zee gaat. Daarnaast heb je ook meer keuze in de inhoud van je internetabonnement thFuis. Wil je bijvoorbeeld alleen internet en geen tv en vaste telefonie meer? Dat is geen probleem met een glasvezel abonnement. Check natuurlijk eerst altijd even of je op jouw adres al gebruik kunt maken van glasvezel, dan kun je ook meteen zien welke providers er bij jou in de buurt beschikbaar zijn. 

Vergelijk glasvezel abonnementen

Heb je de keuze gemaakt om over te stappen op een glasvezelverbinding? Dan moet je natuurlijk nog wel een aanbieder kiezen om mee in zee te gaan. Aangezien glasvezel in veel gevallen wel iets duurder is dan een kabelverbinding, raden we je aan om zoveel mogelijk providers met elkaar te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt!

Lees ook:

Hebben jullie al glasvezel?

Afbeelding van Chaitawat Pawapoowadon via Pixabay
#ad

Geverifieerd door ExactMetrics