Selecteer een pagina

In ons huishouden wordt er nogal wat af gegamed. Ze hebben we een bibliotheek aan bordspellen. Maar we hebben ook een berg computer- en Nintendo Switch games. En voor al deze games heb je natuurlijk wel goed materiaal nodig. Immers met zoveel games mag je best een “pro-gamer” genoemd worden.

Pro-gear voor een pro-gamer

Het is geen geheim dat als het aankomt op gaming-gear, wij fan zijn van RIG producten. Onze oudste zoon Daan kauwt al geruime tijd op zijn RIG 300 HX. En mijn partner, Tom, loopt op zijn thuiswerkdag nog steeds door het huis virtueel te vergaderen met zijn draadloze RIG 800 HS. Toen ik van Nacon de nieuwe RIG 500 PRO HA ter review aan geboden kreeg, dacht ik, deze neem ik lekker voor mezelf. Want ook ik speel wel eens een spelletje op mijn computer. Maar nog belangrijker, het is prettig om tijdens het werken naar wat muziek te luisteren. En een game Company of Heroes 2 als de jongste slaapt, staat soms ook op het programma. Nee mama is een echte pro-gamer.

Top kwaliteit voor een redelijke prijs

Al meteen na het unboxen zie je dat je met deze game topper opnieuw een kwaliteit product in handen hebt. De koptelefoon is relatief licht, maar van duurzame materialen gemaakt. De hoofdbeugel is van metaal en biedt de nodige stevigheid als je de schelpen op je oren zet. De schelpen zijn wat steviger dan de RIG 800, maar zitten heel comfortabel en sluiten goed geluidsdicht af. Persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van de afneembare microfoon. Net zoals de RIG 800 en RIG 300, heeft ook deze koptelefoon een microfoon die aan en uitschakelt bij het omhoog en omlaag buigen. Dit is ontzettend handig als je even jezelf wilt muten zonder meteen naar knopjes te moeten zoeken. Maar het verschil is dat de microfoon van de RIG 500 afneembaar is. Hierdoor is het onderdeeltje afzonderlijk te repareren. Iets wat de bruikbare levensduur van de koptelefoon aanzienlijk verbeterd. Tot slot zit er in de kabel, die meer dan lang genoeg is, een extra schuifje waarmee je het volume kunt bedienen. Een stuk handigere dan een toetsenbord combinatie.

RIG 500 PRO HA voor de gamers onder ons.

Het geluid is in een woord top

Op de afneembare microfoon na, biedt de RIG 500 eigenlijk geen verrassingen t.o.v. de twee exemplaren die we al hadden. Goed, gebruikersvriendelijke, redelijke geprijsd, etc. Toch sprong er nog een verrassing tevoorschijn toen Tom de koptelefoon even testte op een of andere WWII game. Met een grijns zette hij de koptelefoon op mijn hoofd en zei: “Moet je eens luisteren”. Wat ik hoorde was een kraakhelder geroffel van een enorme motor toen de tank die hij reed zich in beweging zette. Het scherpe gepiep van metaal op metaal maakte het geheel levensecht. En ondanks het feit dat ik kon zien hoe hij zijn koepel richtte op een rivaal, verraste het bijna oorverdovende geluid van het kanon mij in zijn echtheid en luidheid. De geluidskwaliteit van deze koptelefoon is echt top. Ik heb hem meteen even uitgeprobeerd op mijn favoriete playlist en ook daar was de klank diep, vol en rond. Een genot om op je hoofd te hebben en om naar te luisteren.

Geluid is beleving

Ongeacht welke je neemt, met RIG heb je zeker koptelefoons van hoge kwaliteit in handen waar je jaren plezier van zult beleven. Immers zonder geluid geen beleving. Maar de prijs/kwaliteit verhouding van de RIG 500 PRO HA maakt deze koptelefoon wel een echte aanrader voor iedere gamer.

Lees ook:

Hoe geniet jij van de sound effects?

Geverifieerd door ExactMetrics